Ett par kängor på Ovänliga veckans andra dag

Idag har jag ett par kängor att dela ut och båda går till trafikanter som ska ta Snabbleden (eller Järnvägsledensleden från Skelleftehamn till stan.

Första kängan får de som ska svänga ut på Snabbleden från Konduktörsgatan och de som kommer från västra änden av Ursviksgatan eller från Sundgrundsleden och ska ut på Snabbleden och köra västerut mot stan. Alla som gör detta har naturligtvis inte väckt min vrede utan de är de som inte respekterar väjningsplikten utan bara kör ut på Snabbleden som om det fanns en påfartssträcka ut på leden från dessa två gator.

Kommer man och kör Snabbleden i godan ro i cirkus 80 blås så är det inte alltid man kan göra en säker inbromsning för dessa idioter som bara kör ut framför en, speciellt inte på vintern då det ofta är halt just där eftersom de som svängt ut accelererar och ofta får lite spinn på hjulen vilket polerar isen på vägen. Inte heller känns det så kul att försöka köra om dem för det är inte helt plogat på de målade refugerna så den vägbana man har att tillgå känns inte speciellt bred.

När det är väjningsplikt så betyder inte det att det är ok att köra ut framför någon bara avståndet är tillräckligt stort så att den man kör ut framför hinner bromsa och undvika kollision. Väjningsplikt betyder att man ska vänta tills man kan köra ut utan att det innebär fara eller hinder för trafikanterna på den väg man kör ut på. FATTA!!

Andra kängan får den (de?) traktorförare som tycker att det är en strålande idé att ge sig ut på Snabbleden på eftermiddagen mellan 16 och 17-tiden, dvs i rusningstrafik. Det finns inte en suck i helvetet att man kan köra om då för de mötande bilarna kommer som på ett ändlöst långt pärlband och skulle det, mot förmodan, sluta komma mötande bilar så är det naturligtvis bara innan kurvor eller krön där sikten är obefintlig. Om man som traktorförare ser att man har en bilkö bakom sig som är lika lång som fjolvintern, skulle det då inte vara lämpligt att svänga in på en busshållplats, en p-ficka eller liknande för att släppa förbi dem? Kanske till och med vänta en halvtimme eller så tills värsta rusningstrafiken är över innan man slänger sig ut på en stundvis hårt trafikerad väg i ett fordon som är för brett för att köras om och går max 40 km/h? Hmm? Eller gör det alldeles för ont??

En kommentar på Ett par kängor på Ovänliga veckans andra dag

  • Gurra skriver:

    Fan så rätt du har!!!! Instämmer till fullo!!!!

    Då dammar vi in i dem bakifrån i fortsättningen 😉 /Kali