Anafylaktiska ankor

Igår skulle jag bara vila lite innan jag uppdaterade bloggen. Jag somnade. Kl. 4 inatt vaknade jag, åt lite sallad och slocknade igen. Tror att klockan var vid 10-tiden när jag klev upp för gott idag, efter 15 timmars sömn. Jag var lite trött tydligen…

En känga kan jag inte låta bli att dela ut till det som tydligen anses vara minen man ska ha när man är tjej och blir fotad – ’duckface-minen’. Nu som inte har en jävla aning om vad jag pratar om kan ju gå in på Kissies blogg för den är full av bilder på bloggerskan när hon har denna min. Annars går det bra att göra en bildsökning på Google på ordet ’duckface’ så blir det ganska tydligt vad jag menar.

Tydligen är det en överläpp som en anknäbb som gäller numera. De som har råd förstorar läpparna men de som inte har råd putar med läpparna, särskilt den övre, för att få till den rätta looken på sina foton. Jag vill inte hänga ut någon särskild privatperson (Kissie hänger jag ut för hon hänger ut sig själv också) så jag illustrerar minen själv på fotot här bredvid. Kornigt mobilfoto med dålig skärpa men jag tror ni fattar poängen.

Rätt ofta ser jag att brudar lägger ut foton av sig själva med denna min som profilbild på fejjan. Oftast är det ’fjortisar’ (yngre, utseendefixerade tjejer) men tragiskt nog ser jag det då och då hos betydligt äldre tjejer. Men varför??? Är man sexig om man ser ut som en jordnötsallergiker som ätit snickers??

Detta är en kille som fått en anafylaktisk chock varpå hans överläpp svullit upp. Är han extra snygg för det? Nej, och det tycker jag inte att tjejerna är som putar med läpparna så att de ser ut så här är heller. Det ser bara jäkligt korkat ut. Killen på bilden är det synd om för han har fått en allergisk reaktion. Tjejerna som putar med läpparna för att se ut så här är det också synd om… fast på ett annat sätt.

Jag såg en fyndig kommentar till en profilbild som en tjej hade lagt ut på fejjan. På bilden hade hon just denna duckface-min och en kille hade kommenterat med ”Skulle du bli förolämpad om jag tog med brödskivor nästa gång vi umgås och kastade bitar av brödet mot dig?”.

3 kommentarer på Anafylaktiska ankor

 • Susen skriver:

  Haha jag kan bara hålla med. Samma med alla foton på tjejer ute på krogen. Alla kastar sig i centrum av fotot och tittar lite från sidan, under lugg liksom, och så lilla plutmunnen. Samma varenda gång, går inte att missa.

  Jag ska, ta mig bannat, fota mig själv på det viset och ha som profilbild på fejjan under vecka 14 och uppmana alla andra att ha en ’fjortisbild’ hela vecka 14. /Kali

 • Tette Merio skriver:

  ”Är man sexig om man ser ut som en jordnötsallergiker som ätit snickers??”

  Hahaha, ja jisses – Hur många sådana egobilder har man inte sett?! Galet!

  /Tette.

  När jag gick i högstadiet, på 80-talet, så hade vi ett ord för en sådan mun – kuksugarmun – och det var inget man ville ha för det var lite fnaskstämpel på att puta med läpparna på det viset. /Kali

 • Milo skriver:

  Håller verkligen med. De ser inte kloka ut!