Skamligabanken

Modern använder sig av Skandiabanken och skulle logga in på sitt konto med bank-id så som hon gjort många gånger förr. Hon fick en varning om att hennes bank-id går ut om 32 dagar men kunde förnyas om hon klickade på en länk vilket hon gjorde. Där stod att hon skulle ange en fyrsiffrig pinkod för att förnya sitt bank-id men hon minns inte vad hon har för pinkod så hon kontaktade kundtjänst per telefon för att kolla om hon kunde få en ny.

Kvinnan i kundtjänst berättade att en ny kod kunde hon få inom tre bankdagar men i så fall skulle de skicka ett rekat brev per post som hon då skulle vara tvungen att hämta ut personligen på OKQ8 i stan. Hon är i Spanien och kommer att vara där några månader till så det är ju helt omöjligt för henne att få tag på en ny kod på det viset. Om en ny kod skickades ut skulle hon inte ha åtkomsten till internetbanken förrän hon knappat in den nya koden där. Detta ville modern absolut inte.

Modern och kvinnan i kundtjänst dividerade ett tag, modern försökte förmå banken att lösa kodproblemet på annat sätt men kvinnan sa att koden skulle skickas per post och kunde enbart hämtas ut av modern personligen på utlämningsstället. Modern ruttnade då och frågade hur hon skulle gå till väga för att snarast avsluta sina förehavanden på Skamligabanken.

Då fick modern prata med kundtjänstkvinnans chef som kom med ett alldeles ofantligt lite genomtänkt förslag. Eftersom modern inte befann sig i landet och därför inte kunde hämta ut ett rekat brev så föreslog han att hon kunde gå in på ett bankkontor, förslagsvis huvudkontoret i Stockholm, och legitimera sig för att få en kod. Om man jobbar på bank så tror man tydligen att Spanien är en förort till Stockholm…

Modern blev trött på att tjafsa med begåvningsreserven i kundtjänst och avslutade efter att hon klart och tydligt deklarerat att de absolut INTE fick skicka någon ny pin-kod för att hon behövde fortsatt tillgång till sina konton via internet och att hon så snart som möjligt skulle byta bank.

Alles gut? Nix, pix. När hon skulle logga in på banken för att göra klart saker och ting och flytta pengar till andra konton (för att hennes bank-id upphör om 32 dagar) så går det inte att logga in. Idioterna på Skamligabanken har lika fullt förbannat skickat en ny pin-kod trots att hon uttryckligen sagt att de absolut inte fick göra det så hon hade blivit utelåst från sina konton.

Modern sitter där hon sitter och det kostar en hel del att ringa från utlandet och sitta i telefonkö vilket jag inte tycker att hon ska behöva bekosta för att banken har fuckat till det för henne. Så jag ringde kundtjänst och fick tag på en Jonatan som jag förklarade läget för och sa att de fick omedelbart se till att åtgärda sitt misstag så att hon fick tillgång till sina konton igen. Han bad mig vänta i luren och försvann i flera minuter. När han kom tillbaka sa han att modern beställt en ny kod och när hon hämtat ut den så skulle hon kunna logga in på internetbanken igen. Tydligen hade han inte lyssnat ett förbannade dyft på mig när jag förklarat att modern INTE beställt en ny kod utan att de skickade den på eget bevåg och att hon INTE har möjlighet att hämta ut koden. Jag drog de väsentliga delarna av historien igen och han bad mig återigen att vänta.

När han återkom sa han att modern måste ringa själv för att banken kan inte göra något på uppdrag av mig. Och där tog mitt tålamod slut. Jag sa att banken tycker sig tydligen kunna göra saker och ting på eget bevåg och att det är förbannat respektlöst, nonchalant och oprofessionellt av dem att själva bestämma vad kunderna ska och inte ska ha och göra saker helt emot kundens önskan och sedan vägra göra det ogjort och istället lägger ansvaret på kunden och kräver att kunden ska kontakta dem för att be dem rätta till sina jävla misstag. Modern befinner sig utomlands och det är slutet av månaden, att banken stryper hennes tillgång till sina pengar betyder bland annat att hon inte kan betala sitt boende då hon inte kan betala räkningar på internet och då hon är den som lider ekonomisk skada för att banken inte klarar av att utföra sitt jobb så ska hon fan inte behöva betala för den kontakt som banken kräver att hon ska ha med dem för att de ska ordna upp eländet de har ställt till med. Så om de kräver att hon ska prata med dem personligen så får de fan ringa henne och passar inte de galoscherna så får de göra pin-kodfadäsen ogjord medan jag väntade i luren!!

Jonatan lovade att ringa henne på en gång och fick hennes telefonnummer. Jag skrev till modern att banken skulle ringa så att hon skulle ha telefonen redo. Men detta är tydligen banken där de ekonomelever som körde på tentorna jobbar för inte ens ett enkelt telefonsamtal klarades av utan mankemang. Efter ett tag ringde jag upp banken igen och frågade vad de sysslade med. Jonatan påstod att han ringt flera gånger men ibland gick det inte fram några signaler och ibland bröts det. Modern hade testat sin telefon för att se om det var den som strulade men den funkade… Mutter, mutter… Så jag gav Jonatan numret till en annan av hennes mobiler i hopp om att han skulle lyckas ringa något av numren.

Till slut lyckades han prata med modern och tydligen ska papper skickas och skrivas under och förhoppningsvis ska det lösa sig sedan. Att det ska vara så förbannat knepigt! Jag överväger att kolla om jag inte kan bli god man åt min mor. Hon är visserligen inte gaggig eller sjuk på andra sätt men hon är inte på plats och vissa saker skulle gå mycket smidigare om jag hade någon slags fullmakt så jag kunde skriva under dokument i hennes ställe och hämta ut rek från posten åt henne. Jag frågade Gregory vad han visste om att vara god man, hur det går till att bli det osv. Han berättade att han skriver en del intyg på att personer behöver en god man så jag frågade om han inte kunde skriva ett sådant intyg på modern. Han sa att det inte går för hon är ju inte sjuk på några vis. Jag förklarade varför jag tycker att det skulle vara bra om jag var hennes gode man och jag fick nästan med Gregory på den idén men han skulle kolla upp om han kunde hamna i blåsväder för en sådan sak.

Så länge jag inte är god man så får jag försöka uppnå samma resultat genom att vara en ond kvinna… och det verkar ju inte vara en helt hopplös metod.