Nu får jag också mail från Grinchen!?

När Amanda inte svarar på Grinchens mail så går han tydligen till mig istället. Det var väl det första ’vettiga’ han gjort sedan han kontaktade Amanda för han verkar ju ändå mest vilja diskutera mig och vad jag gjort. Men det han skriver visar att han inte mår bra… Det är inte mycket vettigt där alls faktiskt… en del saker är helt vansinnigt galna. Hans text är svart och den blå texten är mina reflektioner.

Hej Kali

Att jag höll på att hoppa från din balkong är oförlåtligt! Och jag ber om ursäkt för det!
Jag tog inte nyheten så bra att du sparkade ut mig! Utan större förvarning. Jag visste att vi inte hade det så lätt ock jag arbetade ja i kalix under sommaren!
Man vad du gjorde sen är lika oförlåtlig Jag förstår inte varför han tjatar om att han låtsades hoppa frå balkongen. Jag skiter i vilket och jag vet att han inte försökte ta livet av sig. Ett sådant jävla offer han är! Inte ett ord om den misshandel han ägnade sig åt timmarna innan som slutade med att jag fick tag på en telefon och han försökte skrämma mig att lägga på luren genom att låtsas hoppa från balkongen. Btw så hade jag inte ’sparkat ut honom’ då utan det gjorde jag pga misshandeln morgonen efter. Det är 19 år sedan jag hade ett kort förhållande på ca sex månader med honom. Han ältar fortfarande att jag dumpade honom. Men herreguuud, människa! Släpp det och gå vidare någon gång!!

I början ringde du mig flera gåner per dag, oftast la du du bara på. Icket! Det har endast skett i hand fantasi. Andra gånger ställde du en jävla massa frågor! Ja, så dumt av mig. Glömde att misshandlad kvinna kniper käft, är foglig och ställer inga frågor. My bad. Satte upp omögliga besöks tider. Den ’omögliga’ tid han pratar om är  lördag förmidag kl. 9. Det var en bra tid för Amanda för hon var vaken och pigg men Grinchen ogillade tiden eftersom han oftast var för bakis då. Han ville komma senare när Amanda sov på eftermiddagen. Krävde pengar, Jag har aldrig krävt pengar! Han krävde mig på pengar och jag kontrade med att göra en lista över vad han kostat mig under den tid vi var tillsammans. du dök upp oanmäld vid min lägenhet. Storyn om den händelsen finns här >>. På den tiden var jag skit rädd för dig och är det fortfarande! Jo, tjena… Och om jag av någon anledning inte kunde komma någon gång, fick jag inte komma och häla på våran dotter på veckor! Han hade ju inte tid att träffa henne så jag jag sa att han fick fundera över hur viktig hon är ett par månader. Tydligen inte speciellt viktig för när han sedan fortsatte umgänget så gick det knappt ett par månader innan han slutade komma helt. Storyn finns här >> Sen när jag flyttade till Stockholm höll du fortfarand på att ringa i tid och otid. Jag erbjöd mig att komma upp till skellefteå varannan vecka vilket du avböjde! Hade det funkat hade jag nog aldrig flyttat till Wien. Bullshit hela vägen. Han slutade träffa Amanda helt ett par år innan han flyttade till Stockholm och började om att träffa henne först efter han flyttat och familjerätten legat på honom om att ta kontakt med Amanda. Dock började han inte träffa henne regelbundet för han tyckte sig inte ha tid med. Han bad mig upprepade tillfällen att ringa men jag vägrade eftersom jag ville ha all vår kontakt på papper men han vägrade ge mig sin adress och påstod att han knappt hade tillgång till dator och inte kunde kolla sin mail. På ett universitet? Yeah, right…
Dom första åren funkade det att jag komme och hälsade på när jag var i Sverige. Sen bröt du dig in på min dator, ringde till mig och berättade det för mig och krävde att jag skulle prata med Amanda! Rena fantasier från början till slut. Jag har inte brutit mig in i någon dator och en enda gång har jag krävt att han skulle prata med Amanda. Om detta står i sista stycket i detta inlägg >> Vilket jag avböjde! Sen ringde du till min dåvarande flickvän Martina, för att berätta för henne vilken skitstövel jag är! Jaha, gjorde jag det? Så intressant. Vad sa jag, hur hade jag fått tag på hennes nummer och hur gjorde hon för att förstå mig då jag inte pratar tyska?? Efter det när jag ringde till dig för att kolla när jag kunde träffa Amanda när jag var uppe i Sverige. Var det inte mögligt för mig att träffa Amanda eftersom att du inte visste vad ni skulle göra under tiden som jag var uppe! Så med tiden gav jag upp! Det måste vara  julen -99 han menar och det var sista gången han träffade Amanda. Jag skulle inte vara hemma och meddelande det i god tid, redan i början av september. Brevväxlingen om detta finns här >> Han träffade Amanda hos Ken i Håla, enda skillnaden mot att träffa henne där mot för hos mig är att han inte träffade mig också. Vid jul har de flesta tämligen fullbokat schema men Grinchen accepterade inte att jag också hade det.En enda jul då jag inte är hemma så bedömer han att det är ’omögligt’ att träffa Amanda och bestämmer sig för att skita i henne för gott.

När Amanda var liten ville du och ken adoptera henne! Vilket jag avböjde. Jag behöver knappast adoptera min biologiska dotter, eller hur… Ken ville det men Grinchen vägrade låta honom ge henne det han själv inte tyckte sig ha tid eller lust med. Men du pratade ochså med min farsa. Och efter det samtalet var det nästan omögligt för mig att Träffa Amanda. Jag har ingen aning om vad ni pratade om! Men att bestraffa mig för det anser jag förkastligt! Han vet mycket väl vad vi pratade om eftersom jag har diskuterat det med Grinchen också. Grinchpappans brilljanta utspel finns här >> och det gjorde varken till eller från för det näst intill obefintliga umgänget så vad är det för trams? Han griper efter halmstrån för att vältra över ansvaret för sitt beslut att skita i Amanda på mig.
Därför i slutändan är det Amanda som har fått lida av ditt handlande! Det finns de som anser att hennes lidande som orsakats av hans bristande föräldraansvar är hans eget handlande och hans eget ansvar. Amanda är en av dem.
Och jag har inte haft kraften att kämpa emot dig efter som att jag har haft tillräckligt med sjukdommar att kämpa emot.!

Ville bara skriva det här för då kanske du slutar förfölja mig i mina drömmar Hoppsan! Jag inte bara stalkar honom år ut och år in, ringer upp hans ex-flickvänner för att förtala honom oc bryter mig in i hans dator, jag tvingar mig in i hans drömmar och förföljer honom där också. Ja, det om något är väl det ultimata beviset för hur jävla respektlös jag är mot honom?! Invadera hans drömmar på det viset. Jag borde veta hut!

jag har bara en fråga! Vad ville du uppnå med ditt med ditt agerande? För varje gång du försökte straffa mig blev ju Amanda lidande! Vad han ville uppnå med sitt agerande är ganska solklart – att slippa lägga ner energi på att vara någon oönskad snorunges farsa – och det har han ju lyckats med. Vad han vill uppnå nu med detta minst sagt märkliga beteende är förmodligen att slippa ta det ekonomiska ansvaret som försäkringskassan tvingar honom att ta genom att driva in de skulder han har till dem, Amanda och mig i uteblivet underhåll under sju år. It ain’t gonna work…

Grinchen

Till skillnad från Amanda så svarar jag på hans meddelanden. Jag svarade;

Med kognitiv betendeterapi och rätt medicinering så kan säker även du bli någorlunda funktionell som människa. Allt du behöver göra är att söka vård. Lycka till och krya på dig.

Det är ju glasklart att killen inte mår bra med tanke på alla paranoida vanföreställningar han har om mig. Har han sådana vanföreställningar om mig så har han det säkert om andra personer och företeelser också. ”… då kanske du slutar förfölja mig i mina drömmar ”, herrejisses…

Snabbt svarade han på det;

Som vanlig skuter du skulden på mig!
men du svarad inte på någon av frågorna!
Ditt beteende har bara skadat Amanda och mig!

Vad ska man säga? Vad finns det att säga till en sjuk individ som saknar förmåga till självreflektion och sjukdomsinsikt och lever i det förgångna, som använder gamla ’oförätter’ som en trygg snuttefilt att gömma sig ifrån ansvar bakom? Fubar hette bandet Grinchen spelade i, han skickade Amanda en hemmabränd cd-skiva med bandets musik en gång men hon kastade det. Fubar är en förkortning för Fucked Up Beyond All Recognition. Det tycker jag är ett passande namn med tanke på gitarristens mentala tillstånd.

En kommentar på Nu får jag också mail från Grinchen!?

  • Aina Lundmark skriver:

    Ja inte kan man väl säga att det är ett helt friskt beteende….men jag har ju hela tiden kunnat följa ”dramat” på nära håll…så även den övriga familjens agerande. Den enda som visat något intresse av att träffa Amanda är väl farmor under vissa tider. Dessa fantasier och minst sagt kufiska och påhittade förorätter som han påstår sig vara utsatt för tog en förfärlig fart i samma veva som han från Försäkringskassan, som med hjälp av österrikiska myndigheter, blir dömd att betala både tillbaks den skuld de har på honom och dessutom det rättmätiga underhåll han nekat Amanda. Men det är klart har man en latent risk för att utveckla paranoia, så visst kan han behöva professionell hjälp, både medicinsk och samtalsterapi.

    Är det kravet på underhåll som har orsakat hans psykiska ohälsa så kan han knappast skylla sitt skrala psyke på mig. Jag ville ju inte ha något av honom, inte heller hans pengar, utan det var ju på uppdrag av Amanda som hela den cirkusen drogs igång. Men det är nog inte Amanda heller som har orsakat hans ’bekymmer’. Vad det än är han har för störning så får vi hoppas att den är inlärd och inte genetisk men man ser ett tydligt mönster hos fler i familjen. Grinchen är ju inte den första jag gjort sjuk med mitt agerande utan även hans mors hälsotillstånd har jag ju förvärrat genom att inte låta henne bestämma när, hur och vart Amanda ska umgås med henne.. Jag är verkligen en hemsk människa – jag kan ta mig in i deras hjärnor när de sover och utlösa psykisk och fysisk ohälsa genom att bara vara en elak jävel. Jag hoppas att Grinchen behåller foliehatten på i fortsättningen så att jag inte förstör mer i hans stackars, lilla huvud. /Kali