Ett samtal

Grinchen ringde ikväll. Det är första gången på fyra år som han hör av sig per telefon. Det var inte Amanda han ville prata med, han ville inte ens prata om henne. Han ville prata med mig. Han sa att han kommer till Sverige den 17:de december (tror jag) och åker tillbaka till Österrike den 30:de december. Under tiden han är här vill han att han och jag träffas och skriver på ett papper om underhållet så att han slipper ha med mig att göra mer. Jag sa att jag inte är speciellt sugen på att träffa honom och att det inte heller är så troligt att jag kan avvara en dag under julen för att träffa honom. Jag är ju inte ledig något mer än julaftonen, juldagen och annandagen under den tid han är här. Julaftonen och förmodligen juldagen också kommer jag att tillbringa med Gregory och hans släkt i hans hemstad och Grinchen sa redan nu att annandagen kunde han absolut inte. Grinchen sa att om jag inte träffade honom och skrev på det förslag han hade om underhållet så skulle han säga till försäkringskassan att jag inte vill lösa det här och inte är intresserad av att få underhåll för Amanda.

Jag frågade varför jag och han ska komma till en överenskommelse om underhållet. Det är väl ändå en sak mellan försäkringskassan och Grinchen. Han sa att försäkringskassan sagt att han och jag ska försöka komma överens och att han vill få det hela nedtecknat på papper så snart som möjligt eftersom han inte litar på mig och vill ha allt som sagts mellan oss svart på vitt. Jag vill inte träffa honom över huvud taget vilket jag också sa så jag föreslog att han skickar sitt förslag med mail och jag ger mitt svar på samma sätt så kan vi föra en diskussion så att allt verkligen finns svart på vitt om det skulle bli några oklarheter. Han ratade den idén för att det inte går att underteckna ett papper via mail. Jag föreslog att jag skulle skriva ut det vi så småningom enas om i två exemplar, underteckna båda exemplaren och skicka dem till honom så att han kan underteckna det ena exemplaret och skicka tillbaka det till mig. Det gick absolut inte heller för han ska flytta i februari och han tänker inte låta mig få veta hans nya adress. Inte heller dög det att jag skickade det till hans föräldrar för vidarebefordran för hans föräldrar skulle inte blandas in, enligt Grinchen.

Tänker inte träffa honom. Underteckna avtal går att göra utan att man träffas personligen. Med tanke på hur viktigt det verkade vara för honom att jag så fort som möjligt skriver på hans förslag om underhållet så tror jag att han försöker komma undan lindrigare än om underhållet skulle fastställas i domstol eller av någon myndighet. Om någon vet vad som gäller när underhåll ska betalas av något från utlandet så får ni gärna skriva och berätta för jag har ingen aning om vad som gäller.

Jag frågade Grinchen om han inte ville prata med Amanda för det är ändå fyra år sedan de pratade med varandra sist. Hon hade också väntat sig att han ville prata med henne eftersom vi såg på nummerpresentatören att han ringt innan vi kommit hem. Ville han prata med henne? Nix. Inte under några omständigheter. Blev Amanda glad? Nix. Hon frågade storgråtande varför hon inte hade någon pappa som bryr sig om henne. Jag sa att hon har både Ken (han är bättre än Grinchen i alla fall) och Gregory men hon sa att det inte var samma sak. Nu ligger hon och gråter… Klockan är halv tolv på natten och hon sa i skolan imorgon. Förbannade karl!! Förbannade jag som blev gravid med honom!!