Ledsen Amanda

Amanda har varit hemma från skolan idag. Hon tog det med Grinchen jäkligt hårt och vi satt uppe och diskuterade (det var mest jag som pratade) och grinade (det skötte Amanda) till efter 2 inatt. Dessutom är hon förkyld och ser ut som ett vandrade lik idag. Hon var uppe klockan 7 och har inte sovit sedan dess.

Diskussionen. Familjerätten hade nog gått i taket om de hade hört vad jag sa om Grinchen. Man ska ju inte prata skit om den andra föräldern inför barnen och jag har länge varit rätt diplomatisk när jag pratat om Grinchen med Amanda. Efter att han konsekvent vägrat svara på hennes mail efter att han bett henne att de skulle återuppta kontakten så har jag sagt till henne att han är lögnaktig, opålitlig, inget att sakna etc. men efter att han vägrade prata med henne igår så har jag berättat för henne att det bara finns en person i hela världen som Grinchen har förmåga att bry sig om och det är han själv men han är också en av få som bryr sig om honom för han är ett avskyvärt äckel som inte förtjänar Amanda. Hon ska inte behöva må dåligt och tro att hon inte duger åt honom, då är det bättre att hon får veta vad han är för sort.

Lögnaktig, ja. Jag frågade Grinchen igår varför han aldrig svarat på Amandas mail och han påstod att han aldrig fått några. Jag sa att jag visste att han fått dem men han vidhöll att så inte var fallet. Jag upplyste honom då om att jag har en viss datavana och jag både kunde se exakt vilken tidpunkt han gjort vad och hade bevis för att han inte bara fått och öppnat hennes mail utan också läst dem ner till sista raden, klickat på länken och besökt hennes hemsida, vilka sidor på hennes hemsida han läst och hur länge han varit på varje sida. Han trodde mig fortfarande inte men när jag sa att jag visste att hans dator har datanamnet ”leksaken” blev han tyst ett tag och började sedan klaga över mottagningen i sin mobiltelefon. Jo… de störningarna kom lägligt.