Jag är en ljugare

Jag har ljugit idag. Jag sa till mor att Mikkes syrra skulle bort och inte komma hem efter jul. Hon hade tänkt att Mikke skulle ta katten men han kunde inte för hans dotter ska vara hos honom och har han katten då så kommer inte mamman att tåla dottern när hon får tillbaka henne så därför har jag lovat att fixa det på något sätt. I värsta fall skulle jag ta henne själv men morsan offrade sig utan speciellt mycket övertalning. Det är en sköldpaddsfärgad norsk skogskattshona, knappt ett år gammal, som heter Kitty.

Lögnen är denna; Mikkess syster ska inte alls bort. Hon tänkte avliva katten för att den har börjat pissa överallt. Mikke frågade om jag ville ha den men inte fan vill jag ha en piss-katt. Fick sedan veta att det finns fem barn, alla under 10 år, i familjen så jag hoppas på att det är stress som fått katten att pissa inne. Mikkes syster sa också att katten är hur snäll som helst men kan vara ganska sur mot barn också också slå efter dem så förhoppningsvis så gör ett miljöombyte att pissandet upphör. Annars måste katten tyvärr ”åka till en bondgård på landet”.

Fick brev av Patsy idag. Det stod;

Hej Kali
Har pratat med Grinchen och han vill att all kontakt med Amanda får ligga på is till dess att ni har löst era problem. Det har absolut ingenting med Amanda personligen att göra utan har enbart det syftet att undvika framtida problem.

Patsy

Jag har ingen aning om vad det är för ”problem” vi har. Grinchen har fått problem med försäkringskassan eftersom de fått reda på att han undanhållit att han haft inkomst sedan flera år men det är inte mitt problem. Och vaddå ”lägga på is”? Han har inte träffat Amanda på fyra år och det lär tydligen dröja innan han gör det igen så mycket ”isigare” än så kan det väl knappast bli. Jag ringde i alla fall upp Patsy och frågade vad det var för problem hon menade. Hon sa att hon inte visste utan att det fick jag ringa och fråga Grinchen. Jag sa att jag ringer och frågar den som skickar brev och påstår att det finns problem och om man inte kan stå till svars för det man säger eller skriver så ska man låta bli att göra det. Hon blev förbannad och började yla om att hon fått ta så mycket skit från mig och jag styr vad Amanda ska tycka om henne och Grinchen. Sedan lade hon på luren…

Amanda hörde vad vi sa… även vad Patsy sa. Amanda blev rätt sur för att Patsy påstod att Amanda inte tänker själv utan att det är jag som talar om för henne vad hon ska tycka och tänka så hon skickade ett mail till Patsy och sa att hon kan tänka själv och har egna åsikter och därför tycker hon att Patsy och Grinchen är lögnare så hon litar inte på dem längre. Hon skrev en massa annat också och inget var positivt. Jag undrar om Patsys brev var en reaktion på det mail Amanda skickade till Grinchen igår efter att han ringt dagen innan men inte velat prata med Amanda. Amanda skrev;

Du gjorde mig ledsen igår när du sa att du inte ville prata med mig. Jag trodde att du ringde för att få prata med mig och inte med mamma.
Så jag är väldig ledsen nu jag grät hela kvällen igår. Mamma sa att du ringde för att prata om underhållet och att du inte ringde för att prata med mig. Mamma hade rätt du bryr dig bara om dig själv. Du är en usel pappa.

Jag fattar faktiskt ingenting. Vad är det för ”problem” som ska lösas om det inte är underhållet de pratar om? Enligt Patsy så fanns det andra problem som skulle lösas men hon vägrade säga vad. Sa bara att hon inte visste. Varför skickar inte Grinchen något förslag på underhållet?? Han har bara skickat ett mail där det stod;

Som jag sa igår.Eftersom att det finns ett behov av att lösa vissa saker som underhåll osv. Anser jag att det är nödvänigt att vi löser dom problemen innan man kan diskutera vidare om framtiden. Jag är uppe i Sverige mellan den 23.12 (landar ca. 16.00) till den 30.12 (avresa 7.15) Den ända dagen som jag inte har möjlighet är den 26.12 eftersom att jag är i Luleå. Så det är upp till dig att välja ut en dag, tidpunkt och plats som passar dig

Vad ”osv” är vet jag inte. Vad han och Patsy menar när de pratar om ”framtiden” vet jag inte heller. Varför han vägrar fatta att jag inte tänker träffa honom begriper jag rakt inte alls. Och vart han lärt sig stava kan man fråga sig. Fattar faktiskt inte vad knäppskallarna i klanen är ute efter. Kom på mig själv med att inte vara speciellt arg över deras utspel de senaste dagarna. Förr blev jag så arg att jag blev alldeles kall och bara darrade. Panikkänslor. Nu, nä. Jag vet inte. De verkar hålla på att trassla in sig i något som egentligen inte angår mig. Håller mig utanför och beskådar spektaklet istället.