Grinchen tjafsar

Klanens fortsätter bete sig något förvirrat.

Grinchen ringde mig på mobilen idag på jobbet. Han ifrågasatte varför jag ringde och besvärade hans mor. Jag sa att han kan skicka sina frågor tillsammans med förslaget på underhållet i ett mail till mig så skulle han få svar men han ville ha svar på det på en gång. Jag sa att hon hade skickat ett brev till mig som jag hade frågor på. Grinchen sa att de frågorna skulle jag ha ställt till honom. Jag sa att jag ställer frågorna till den som skickat brevet. Då började han tjafsa om att jag skulle ha mailat henne istället för att ringa (kärringen blev väl skärrad när hon var tvungen att stå till svars för vad hon skrivit). Orkade inte tjafsa med honom så jag sa ”Har du något mer att säga så maila det tillsammans med förslaget så snart som möjligt så vi får det här avklarat så jag slipper di i fortsättningen. Då säger vi så. Bra. Hej” och så lade jag på medan han pratade. När jag sedan kom hem hade jag fått ett mail. Det stod;

Hej Kali
egetligen hade jag tänkt att skicka dig ett förslag angende underhålltet.
men eftersom att DU beter dig som du gör har jag tänkt om.
jag tänker akceptera förslaget som försäkringskassan skickat till mig.
vilket innebär att förutom underhållsbeloppet tilkommer det en överförningsavgift på
ca 28€ / månad som jag måste betala (vad det utgör utslaget på 6,5 år kann du ju räkna ut själv). det beloppet hade jag igentligen tänkt att det skulle gå till Amanda men eftersom att du inte verkar interserad så kan jag ju lika gärna ge det till banken.
eventuell framtida komunikation från båda sidor sker antigen via försäkringskassan eller normal post. vilket innebär att om du vill informera/säga/fråga mig om någonting har du den vägen att gå!
det/dom besluten som jag har tagit dom senaste dagarna har ingenting med Amanda att göra utan härrör endast från ditt eget beteende. händerserna dom senaste dagarna har för mig personligen inneburit att du har tagit bort mina sista intressen och abitioner att på något sett kunna göra rätt för mig. om Amanda vill ta kontakt med mig så har jag inget att invända. hur du senare förklarar och rättfärdigar dig det är upp till dig.

grinchen

Fattar fortfarande inte mycket av syftet med hans utfall (eller vad man ska kalla det).

På vilket sätt har jag betett mig?? Jag har varit löjligt lugn och sansad när jag pratat med honom, i synnerhet när jag pratade med Patsy. Jag höjde aldrig rösten utom när Grinchen uppmanade mig att tala högre för att mottagningen var dålig. Jag har medvetet aktat mig för att höja rösten, kalla dem något otrevligt, svära eller använda ord, uttryck eller tonlägen som kan uppfattas provocerande eller aggressivt för jag vet att de använder sådant mot mig senare. Jag var inte intresserad av att diskutera med Patsy när jag ringde henne utan jag frågade bara vad Patsy menade att vi hade för problem och uppmanade henne att inte skriva om sådant hon sedan inte vill stå till svars för. Hon flippade däremot ur och anklagade mig för både det ena och det andra.

På vilket sätt har jag verkat ointresserad? Skrev till honom i onsdags att jag inte ville låta detta vänta utan ha det avklarat före jul och uppmanade honom att skicka ett förslag redan samma kväll.

Hur ska jag kunna skicka ”normal” post till honom? Han sa ju själv i tisdags att när han har flyttat i februari nästa år så ska jag inte få veta den nya adressen.

Vilka intressen och ambitioner har jag tagit bort? Han har aldrig lyckats hålla något kontinuerlig kontakt med Amanda och de enda ambitioner jag tycker att han haft har varit att hitta på ursäkter och skäl till att slippa ha kontakt med henne.

Vaddå göra rätt för sig? Han betalade ett par hundra i underhåll under -97 men de övriga 11 åren har han inte betalt ett nickel.

Och hur kan han stava så fruktansvärt illa?? Han han inte fattat vad stavningskontrollen är till för? Inte en hel mening har han lyckats få till helt rätt.

Svarade kort och koncist att jag inte godtar hans förslag utan anser att han ska betala underhåll enligt de bestämmelser som finns i föräldrabalken. Jag skrev inte vad det innebar utan det får han ta reda på själv men där står att föräldrarna ska bidra till barnets försörjning efter ekonomisk förmåga. Alltså ska underhållet grundas på vilken inkomst han har. Ska prata med försäkringskassan på måndag om hur jag ska gå vidare efter det här eftersom det verkar som Grinchen inte är villig att komma överens med mig om någon summa. Det här kommer nog att bli en seg historia… *suck*