Grinchen bråkar vidare

Pratade med försäkringskassan igår om Grinchens ovilja att skicka mig något förslag på underhållet. Jag berättade att han blivit oförklarligt arg, tänker acceptera det förslag som fk skickat honom och att jag måste gå via fk om jag vill kontakta honom. Kvinnan på fk sa att fk förväntar sig att Grinchen ska ha inkommit med ett avtal som godkänts av oss båda strax efter nyår och gör han inte det så kommer fk att ”vidta åtgärder” som hon formulerade det. Det innebär att de skickar papper till de Österrikiska myndigheterna och till mig och sedan dras en utredning om hans betalningsförmåga igång. Hon lät minst sagt irriterad över att Grinchen verkar anse att fk är hans personliga sekreterare som ska förmedla post och meddelanden till honom. Kvinnan på fk sa att hon hade pratat med Grinchen en gång och det var för drygt en månad sedan. Hon sa också att han inte fått något erbjudande från henne utan hon anser att han bör betala underhåll efter den inkomst han har och inte ett öre mindre.

Han är skyldig att betala underhåll oavsett om han tycker att jag betett mig illa eller inte. Att han blir på dåligt humör är inget som påverkar underhållets storlek. Det är förmodligen inte en åsikt som Grinchen delar med fk.

Ironiskt nog hade jag fått ett mail när jag kom hem från jobbet igår. Från allas vår Grinchen. Han skrev;

hej

jag tycker att du är lite små lustig. man kan ju inte avslå ett icke existerande förslag!
jag skrev att jag kommer att acceptera förslaget som försäkringskassan skickade mig.
och jag antar att dom vet vad som står i föräldrabalken.
så ta och läsigenom mailet en gång till.

men jag tycker att det är sorgligt att en vuxen kvinna i din ålder inte tar sig tid att grundligt läsa igenom den jag har skrivit.
vilket ger det intrycket att du inte är så interesserad av saken i sig utan att ditt intresse är att göra livet så svårt som möjlig för övriga inblandade
så jag ska försöka att vara tydlig.

– om du vill mig någonting skicka ett brev per post till mig direkt eller skicka det till försäkringskassan så att dom kan skicka det vidare till mig. vilket betyder.

1. inga framtida mejl från din sida
2. inga framtida samtal till min mor med frågor angående mig eller beslut som jag tagit som är relaterat till min person.
3. skicka vanliga brev – min nuvarande adress gäller tills att jag meddelat något annat.

försäkerhets skull skickar jag det som jag skrev i freddags en gång till.
jag har markerat saker som jag anser är viktigt.

[förra mailet från den 10/12 inklistrat här med diverse färgmarkeringar]

om det är någonting som du fortfarande inte förstår så skicka ett brev per post med frågor om dom sakerna som du inte förstår.

det här är det sista mejlet som jag kommer att skicka till dig!!!

grinchen

Jaha. Så bra då… fattar inte riktigt vad han ville ha sagt med det där mailet förutom att han inte gillar mig fast det viste jag ju redan och det är inget som jag gråter mig till sömns på kvällarna över precis. Dessutom verkar han ha missförstått fk totalt för det han säger och det fk säger till mig är inte riktigt samma sak. Eller så är han helt enkelt så korkad att han inte fattar att jag naturligtvis har kontakt med samma människa på fk som han pratat med utan inbillar sig att jag ska tro att han och fk är värsta tajta polarna.

Jag svarade inte på det mailet. Funderade bara på hur frustrerad Grinchen kommer att bli när han inser att detta är en situation som han inte kan ljuga sig ur hota sig ur eller be mamma fixa till med hot tjat och kryptiska meddelanden. Och då myste jag Full i fan