Har skakat Grinchen ur håret

Ja, vad säger man till någon som Grinchen? Vad jag än svarar honom så är han inte nöjd med svaret. Han vill förmodligen att jag ska bekräfta allt han påstår, att jag telefonterroriserat och förföljt honom under flera år, att jag ringt hans ex-tjej för att förtala honom, att jag hackat hans dator och hans drömmar i vilka jag också förföljer honom och att jag ber om ursäkt, ber att få gottgöra, tar ifrån han allt ansvar för att han inte funnits där för Amanda, säger att det är mitt fel eftersom jag inte ville ha honom…? Jag undrar om det skulle räcka. Det skulle i alla fall inte göra honom frisk för grundproblemet finns kvar. Nu är det jag som är demonen i hans huvud. När Amanda inte lever upp till de förväntningar han eventuellt har på henne så kanske hon också blir en av demonerna i hans huvud.

Nä, jag vet inte… Jag är inte intresserad av att ha någon kontakt med persona non grata som dessutom har psykotiska drag, vanföreställningssyndrom eller vad fan det är för fel på honom. Jag har inga skyldigheter att försöka förklara något för honom och definitivt inga möjligheter att bemöta hans vanföreställningar på ett konstruktivt sätt. Jag visade Gregory vad Grinchen skrivit och vad jag svarat. Han tyckte att det var fel av mig att svara att Grinchen borde söka vård och få kbt plus medicinering. Men han är ju sjuk, sa jag och det höll visserligen Gregory med om men han tyckte ändå inte att det var snällt av mig. OK, det är ’inte snällt’ att upplysa en sjuk människa om att han är sjuk och behöver vård… Gregory är läkare och sysslar en hel del med att säga saker som inte är snälla i så fall.

Hur som haver, jag vill inte ha någon kontakt med Grinchen. Inga telefonsamtal, inga sms, inga mail, inga meddelanden på fejjan, inga brev. Jag vill inte veta vad han inbillar sig att jag gör mot honom, jag skiter i hans tankar, känslor och de minnen han tror sig ha så vill han dela dem med någon så får han vända sig någon annanstans för han är inte den sortens människa som jag vill omge mig med alls. Så jag skickade ett sista svar till honom för att klargöra just detta.

Amanda är myndig och det finns ingen anledning till att jag ska behöva ha någon kontakt alls med dig i fortsättningen. Att du lever i det förgångna och inte har kunnat bearbeta att jag ratat dig utan fortfarande väljer att ta på dig offerkoftan och demonisera mig bryr jag mig inte om. Det är ditt problem, din sjukdom.

Jag har inget annat att säga dig och, som sagt, jag har ingen som helst önskan att ha någon kontakt med dig och därför förbjuder jag dig att kontakta mig i fortsättningen.

Han kunde tydligen inte låta bli att svara på det;

vilket betyder det som jag är bakom i underhålll blir tilgat!

Jag låter honom få det sista ordet. Dels för att det är meningslöst att diskutera med honom men också för att det sista ordet han fick var fullkomligt obegripligt. Jag vet inte vad ’tilgat’ betyder i Grinchens värld. På estniska finns ’tilga’ och betyder ’droppe’ men jag tror inte det var ’droppat’ han menade. Eventuellt kanske han menar att han inte tycker sig behöva betala det underhåll han ligger efter med om jag vägrar ha kontakt med honom. Det kommer han inte undan hur han än vrider och vänder på saken.


Tillägg en timme senare;

Jag fick nyss ett till meddelande från Grinchen;

Du gör som du alltid har gjorrt. Förbjuda! du gav mig förföljese mani med ditt agerande! jag undrar bara vilken skada du har gjort på våran dotter! Har du tänkt på det? Troligtvis inte, men det är ju typiskt för en narcissistisk personlighetsstörning! Så tills jag har betalat av mina underhålls skulder kommer du ha med mig att göra. so enkelt är det!

Det känns inte så trovärdigt när han spelar orolig för Amanda med tanke på att han har skitit totalt i henne under största delen av hennes liv. Det är bara ännu ett av hans sätt att försöka slänga skit på mig. Skulden drivs in av försäkringskassan så det är de, inte jag, som måste ha honom i håret tills han har gjort rätt för sig. Jag vägrar ha befatta mig med den där dåren helt enkelt. Han har inte fått någon respons från Amanda och jag har blockerat honom på fejjan så han kan inte kontakta mig de vägarna i alla fall. I helvetet jag ska ha något mentalfall efter mig som vägrar fatta att han inte är önskvärd.

En kommentar på Har skakat Grinchen ur håret

  • Mr Mister skriver:

    Jag känner honom och har en del bakgrundsfakta. Skicka mig ett mail om du är intresserad.

    /M

    Gjort! /Kali