Hårda sanningar från Grinchen

Amanda har fått ytterligare ett meddelande av Grinchen med fler påståenden om mig som han ber henne fråga mig om. Det är

Att jag förföljt honom i sju år.
Hoppsan! Han har avslöjat mig… Jag trodde inte att han hade sett hur jag smyger mellan husen i Wien och iakttar varje steg han tar, hur jag trippar efter honom som en skugga på behörigt avstånd när han åker till och från jobbet. Det har verkligen varit svårt för mig att både sköta jobb och familj här i Skellefteå samtidigt som jag förföljer honom i Wien. Många resor har det blivit under sedda sju år som jag varit hans stalker…

Att jag brutiti mig in i hans dator i Wien.
Jaså, han har upptäckt att jag gjort det också. Jag erkänner… När han inte är hemma och (de få gånger) jag inte lyckats skugga honom utan tappat bort honom så har jag gått tillbaka till hans lägenhet, dyrkat upp låset med en hårnål och ett kreditkort och också brutit mig in i hans dator…

Att jag ringt hans flickvänner.
Oj! Så mycket han har ertappat mig med att göra. Vet inte vilka han eventuellt haft ihop det med förutom två. Jag har inte telefonnumret till någon av dem men, det är klart, den information hittade jag väl i hans dator när jag bröt mig in i den. Jag utgår från att hans Österrikiska flickvänner pratar tyska och det är inte riktigt min starka sida. Fast jag har ju lärt mig tyska flytande nu efter att jag förföljt Grinchen i sju år i Österrike förstås. Ja, det är klart att jag ringt och pratat med hans flickvänner, det är ju uppenbart…

Att jag vägrar låta honom ha kontakt med Amanda.
Ja, det är klart att jag vägrar låta honom ha kontakt med henne. Alla dokument från familjerätten som hävdar att jag har tagit kontakt med dem för att få hjälp med att ordna ett umgänge mellan han och Amanda har jag naturligtvis själv skrivit. Att jag tog med mig Amanda och till honom för att tvinga honom att träffa henne är naturligtvis lögn. Att min mor och Grinchens kompis Peter minns att det har hänt för de bevittnade det hela på plats är bara minnen som jag planterat i deras hjärnor med hjälp av avancerad hjärntvättningsteknik som jag lärt mig på spionskolan där jag också lärde mig skugga människor och bryta mig in i datorer. All annan dokumentation jag har på att han vägrat träffa henne har jag själv fabricerat. Jag har till och med imiterat hans röst och spelat in den på band. De sms och mail som Amanda skickat honom genom åren har jag sett till att de aldrig kommit fram och det är orsaken till att han inte kunnat svara på hennes kontaktförsök. Dessutom var det förstås jag som såg till att han var tvungen att flytta till Österrike. Han bodde 10-15 minuters gångväg från Amanda första åren men det stod jag naturligtvis inte ut med. Så först drog jag i några trådar för att han skulle bli tvungen att flytta till Stockholm men det var inte tillräckligt långt bort för mig så jag såg till att han hamnade i Wien istället. Det var absolut inte något val han gjorde själv utan det är helt och hållet mitt verk.

Vad bra att han tar upp detta med Amanda. Hon kommer att utveckla en gränslös kärlek och enorm beundran för honom nu när hon fått veta sanningen, att jag är djävulens ställföreträdare på jorden som kan göra övermänskliga saker och existerar enbart för att förstöra för Grinchen och sabba alla hans otaliga kontaktförsök med Amanda.

Jag hoppas att alla är väl införstådda med begreppet ironi…

Grinchen är sjuk… på riktigt. Det är handlar om mer än att jag personligen tycker att han är dum i huvudet, han har ju tydligen grava vanföreställningar är paranoid.

3 kommentarer på Hårda sanningar från Grinchen

 • Therese skriver:

  Ha ha, en riktig pärla det där…

  Ja, en riktig solstråle som kan konsten att förgylla livet för andra 😉 /Kali

 • Susen skriver:

  Är du säker på att han är medveten om att han bor i Wien?
  Han är inte frisk den. På riktigt alltså…. han ÄR inte frisk.
  Har han någon som tar hand om honom nu så han inte skadar sig själv?

  Det är svårt att bedöma vad han är medveten om men klart är att han har en alldeles egen värld som han bor och härskar i…
  Jag fick ett mail av honom den 10 december 2004 som avslutades på ett sätt som jag då tyckte var märkligt. Han deklarerade att pga av mig så hade han beslutat sig för att aldrig betala underhåll för Amanda och slutligen skrev han

  om Amanda vill ta kontakt med mig så har jag inget att invända. hur du senare förklarar och rättfärdigar dig det är upp till dig.

  Vem jag skulle förklara och rättfärdiga mig inför förstod jag inte då men nu undrar jag om han inte redan då planerade att lägga fram diverse ’sanningar’ om mig och uppmana Amanda att ställa mig mot väggen. Han trodde nog på fullt allvar att hon skulle se det hela ur hans synvinkel och verkligen tro på allt trams som han uppenbarligen tycker att jag gjort och börja hata mig för det på samma sätt som han hatar mig. Amanda kunde inte hålla sig för skratt när hon ringde och berättade vad han nu senast påstått om mig för hon inser ju hur absurda hans påståenden är. Det är ju både orimligt och omöjligt för mig att göra allt han påstår att jag gjort.

  Han är verkligen inte frisk men det är nog ingen större risk att han skadar sig själv. Det är han alldeles för egenkär för att göra. Han försöker bara skada sin omgivning men Amanda och mig kommer han inte åt. /Kali

  • Susen skriver:

   Men tänkt då vad skönt att Amanda ändå är i den åldern att hon förstår själv. Att du inte har behövt försvara och förklara dig.
   Det är ju bara synd att ett barn ska gå miste om en förälder men å andra sidan kan hon nog finna en bättre ”pappa” än sin egen pappa.

   Hon har en gång tagit på sig skulden för att han inte har kontakt med henne och mått väldigt dåligt över det. Riktigt dåligt faktiskt. Hans envisa vägran att svara på hennes kontaktförsök höll på knäcka henne. Hennes självkänsla havererade totalt eftersom funderingar som ”Jag är en sådan illa omtyckt människa att inte ens min far kan tycka om mig eller bry sig om mig” snurrade i hennes tankar så en gång när hon var nästan 12 år tog jag ett allvarligt snack med henne och förklarade att anledningen till att Grinchen inte vill ha kontakt med henne är att han är en störd och icke älskvärd människa, inte att det är något fel på henne. Då kanske hon inte trodde helt på mig utan kände att det var sådant som föräldrar säger för att man ska må bättre men hon verkar i alla fall ha lärt sig att inte låta funderingar kring Grinchen gnaga henne lika mycket som förr. Med sina konstiga meddelanden de senaste månaderna har Grinchen på alldeles egen hand bevisat för Amanda att jag hade rätt i det jag sa om honom en decembernatt för sex och ett halvt år sedan så i dagsläget tvivlar hon inte på att hon inte gått miste om något utan snarare haft tur som inte haft någon kontakt med honom under sin uppväxt. /Kali