Skäms

Patsy var hit i helgen och hon och barnen gick ut på gården. När Amanda sedan kom in berättade hon att Patsy sagt att hon skulle be Grinchen ringa eller skriva till Amanda. Jag frågade Amanda hur de hade börjat prata om Grinchen och vad de hade sagt men det visste hon inte riktigt. Det framkom i alla fall att Patsy blivit mycket förvånad över att Amanda inte haft någon kontakt med Grinchen på snart två år och att hon trodde att de hade någon slags kontakt. Det skulle inte förvåna mig om Grinchen tutat i Patsy att han hör av sig till Amanda med jämna mellanrum. Vad ska han då hitta på att säga när hon säger att Amanda inte hört från honom på två år? Jag skulle tro att han kommer att påstå att han visst ringt men att jag inte låtit honom prata med Amanda eller något liknande. Mitt fel är det säkert i alla fall. Skit samma egentligen. Jag är inte lika rädd för dem längre som jag var förr. I mina ögon har de blivit så patetiska så att de nästan är underhållande.

Nu har de klämt, känt, tittat på och röntgat far tillräckligt för att komma fram till en slutsats. Han har alzheimers. Han skulle så småningom ha fått det förr eller senare men stroken gjorde att han fick det i turbofart. De har satt honom på bromsmediciner och hans läkare frågade mor om hon ville att han skulle flytta hem igen. Hon svarade att hon inte skulle orka det och läkaren sa att hon var glad över att mor sa så för annars skulle hon vara tvungen att övertyga mor om att det inte vore någon god idé att låta honom flytta hem. Det är klart nu att han så småningom ska flytta till ett servicehus.

Sture har haft semester ett tag så jag har jobbat med andra. Jag jobbade bland annat med en kollega som är ganska bra polare med Sture och han berättade att Sture, som kallar samtliga av honkön för ”kälinga” (kärringen), aldrig har kallat mig det. Istället sänker han rösten ett tonläge och kallar mig vid namn i märkvärdig ton. Kollegan berättade också att de gånger han stött på något strul och bett Sture om hjälp så har han sagt att det är bäst att hämta mig för jag kan allt bättre än han. Enligt kollegan så verkar Sture se upp till mig. Då skämdes jag. Så mycket skit som jag vräkt ur mig om honom så förtjänar jag inte hans respekt. Jag kanske borde vara mer tålmodig med honom i fortsättningen.