Brev från kusinen

Nu försöker Klanen en ny metod. Amanda fick idag ett maskinskrivet brev från Grinchens brorsdotter. Brorsdottern skrev att hon skulle vilja leka ifred med Amanda så hon vill att Amanda ska komma och hälsa på hos henne när hon är hos sin pappa. Hennes pappa (Grinchens bror) bror i ett hus på samma tomt som Patsy och Patsy har länge försökt få med sig Amanda hem till sig utan att jag är med. Patsys far (Grinchens morfar) har till och med ringt och hotat med diverse saker, påstått att jag lovat Patsy det och sagt att jag har orsakat alla Patsys sjukdomar genom att vägra henne ta med sig Amanda hem själv (se dagboken 25 april 2001). Nu försöker de locka dit Amanda med hjälp av brorsdottern. Om det verkligen är så att hon vill leka ostört med Amanda så behöver väl Patsy inte flåsa dem i nacken när de är här och leker. Jag följer inte med dem ut på gården när de vill leka och Patsy borde väl kunna släppa av brorsdottern här någon gång när hon ska på något av sina otaliga läkarbesök här i stan, tycker jag.

Vidare skriver brorsdottern att Amanda borde skriva till Grinchen för Grinchen kommer nog att skriva tillbaka då. Men hallå?!! Han är den som ska föreställa vara den vuxne av dem, om han vill ha någon kontakt överhuvudtaget med Amanda så är det hans ansvar att i första läget ta den kontakten. Det är banne mig inte Amandas ansvar att göra det. Dessutom så hade Grinchen lämnat ut sin adress till Amanda om han hade velat att hon skulle skriva men det har han inte gjort så hur ska hon kunna skicka brev till honom? Intressant ska det i alla fall bli att se hur Amanda svarar på det brevet.