Våldtäkt

Jag hittade en artikel i aftonbladet idag som jag tyckte ganska bra visade vad en våldtäkt handlar om. Artikeln>> Många tror att våldtäkter enbart handlar om att tilltvinga sig sex, att använda någon annans kropp för att tillfredställa sig själv sexuellt. De kvinnor som blir våldtagna får ofta bära en del av skulden själva eftersom de anses ha lockat till våldtäkt på olika sätt. I det här fallet var inte våldtäktsmännen själva ens medvetna om att det var en våldtäkt de utsatte offret för. Det var ett antal pojkar i tonåren, förmodligen mycket heterosexuella, inte osannolikt att de skulle spotta åt homosexuella, som beslutade sig för att förnedra en ett år yngre pojke. Vad är då ett lämpligt tillvägagångssätt om man vill förnedra någon? Jo, kör upp en flaska i röven.

Att det var sexuellt våld och därmed våldtäkt hade nog dessa killar inte en tanke på. Fyra förmodat heterosexuella pojkar utförde en våldtäkt på en annan pojke – inte i syfte att själva få någon sexuell tillfredställelse utan enbart i syfte att förnedra den andra pojken så mycket som möjligt. Kan det bli mer uppenbart att våldtäkt är en våldshandling och inte en sexhandlig? Hur kan man då lägga en del av skulden på våldtagna kvinnor? Då det så uppenbart är våld det går ut på så är det väl ingen som är så korkad så att de på fullaste allvar tror att tjejen har lockat till att bli utsatt för våld och förnedring?