Beach 2012

Jag har skurit ner på energirik mat sedan januari. Till lunch tog jag alltid med mig sallad men när det var som kallast så fick jag liksom aldrig riktigt upp värmen när jag inte fick något varm mat så då började jag ta med soppa till lunch istället. Lyckades få med mig en fullkomligt oätlig gazpacho en gång och den äckliga bismaken av kartong och tryckfärg fastnade i gommen och blev kvar i flera dagar. Usch!

Men hur som haver så är det ju varmare nu så jag gick tillbaka till lunchsallad igen. Tack och lov! Egentligen tycker jag inte speciellt mycket om soppor och man är mätt i ungefär fem minuter på soppa. Den enda fördelen är egentligen att den går fortare att stoppa en burk köttsoppa i väskan på morgonen än att snickra ihop en sallad. Men nu är det sallad som gäller igen.

Det minskade energiintaget syns på vågen. Jag har norpat min mors badrumsvåg och på den kan man ange hur lång man är och hur gammal man är så ska den räkna ut en massa saker när man ställer sig på den. Man kan lägga in flera olika personers uppgifter också så det är en riktigt hightec digital historia. När man slår på den så visas först vikten från senaste vägningen så att man kan se att man minskar stadigt i vikt.

Vilket jag gör. När jag ställde mig på vågen idag så visade den 17,1 kg. Beach 2012, here I come! Det är ju trevligt, men lite orolig blev jag eftersom jag skulle lämna blod i dag och då skulle jag minska ytterligare 3% i vikt. För en person som väger 70 kg så motsvarar det 2 liter blod så jag tänkte att jag nog skulle bli väldans yr när jag lämnat blod. Men det gick faktiskt ganska bra. Jag mådde bara fint när jag gick från blodbussen men ute på Rönnskär blåser det en del så jag blev tvungen att ta skydd bakom en plogpinne medan det blåste som värst för att inte blåsa bort.

Så visst finns det en del nackdelar med att vara en ’size zero’ som jag nu är med mina 17,1 kg och ett bmi på 6,1. Men det finns en del fördelar också. Nu kan jag ju låna kläder av andra, t.ex av Kroken för hon väger bara några hekto mindre än jag. Hon är visserligen mycket kortare så hennes långbyxor blir med som cykelbyxor på mig.

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har tillgång till en avancerad digital våg som ger en exakt vikt på decimalen. Verkligen!