Skräpmat = kräkmat

Idag gjorde vi något vi kunde ha låtit bli – vi hamburgare. För rätt länge sedan sa jag till Gregory att jag tycker att det är så jäkla bra att fler och fler matbutiker börjar ha salladsbar så man kan köpa sig en sallad om man är på stan och blir hungrig istället för att trycka i sig äcklig, onyttig snabbmat som hamburgare, pizza, kebab etc. Han frågade då om jag skulle välja en sallad före en hamburgare och jag svarade glasklart, tveklöst ja på den frågan. Gregory lät skeptiskt till det svaret.

Senaste månaderna har vi gjort just det – valt sallad före snabbmat om vi varit i stan och behövt slänga i oss något snabbt. Idag hade vi tänkt gå på kroken och äta men de öppnade inte förrän 16.00 och vi var i stan och hungriga innan så det blev drive-in på ett hamburgerställe. McDonalds mat har jag bojkottat sedan länge för den är fan inte ätlig överhuvudtaget och jag är övertygad om att den sk. maten skulle kunna klassas som biologisk krigsmateriel som den användes i sådant syfte. Fy fan, vad det är äckligt på ’Donken’! Nu måste jag nog säga att jag i fortsättningen bojkottar alla hamburgerhak. Det var inte det minsta gott. Torrt och smaklöst men en konstig, skarp smak av tomat som jag inte förstår vart ifrån den ens kom. Och illa mår man sedan. Visst blir man mätt men på ett obehagligt sätt och man önskar att man hade en toalett i närheten för det känns som att maten man just ätit vill fly så man riskerar att hamna i ett akutläge där man behöver göra ’nr. 2’ eller eventuellt ’nr. 3’ omgående.

Jag deklarerade för Gregory att detta var en av mitt livs sista snabbmatshamburgare och i fortsättningen ska jag inte äta sådant skit frivilligt. Till min stora förvåning svarade han att han höll med om att det smakade skit och önskat att vi köpt sallad istället. Han var nog själv lite förvånad över att han tycker så numera så han analyserade snabbt detta nya ställningstagande och kom fram till att det beror nog på vad man är van. Äter man ofta skräpmat så lär man sig tycka om och uppskatta skräpmat. Äter man det sällan så smakar det skit.

Däremot kommer jag att fortsätta äta hemmagjorda hamburgare, sådana man själv blandat ihop biffarna till och som man har stekt ägg, keso, vällagrad ost och annat mumsigt på istället för äcklig majonnäsdressing och gummiaktig fejkcheddar på. Nästa gång jag gör egna hamburgare ska jag ha i citron i köttfärsen. Det tror jag blir en höjdare! Gregory gjorde italienska köttbullar med tomatsås och fusilli till middag igår vilket var riktigt gott. I köttbullarna var citron, parmesan, persilja och lite annat och de skulle nog göra sig väldigt bra som biffar till hamburgare också.