Men titta, titta! Det blev en med…

En prinsessa är född och ett stycke svensk historia har skrivits. Rojalist som jag är så tycker jag att det är mycket spännande…

… men stackars tjej. Jag skulle inte vilja byta med henne eller någon annan i kungafamiljen heller. Om jag fick veta att jag vore kungens okända oäkting så skulle jag jobba ganska hårt på att jag fortsättningsvis skulle vara just den okända oäktingen i så fall. Vilket elände… Att själv ständigt måsta tänka på hur man ser ut, vad man gör, vad man säger, vad man eventuellt gör för mystiska grimaser ifall någon skulle ha en kameralins riktad mot en själv må ju vara men jag tänker på mina barn. Jag tror inte att de skulle vara helt roade av uppmärksamheten alla dagar och de skulle nog inte må speciellt bra eller fara väl av att ha hela världens ständigt granskande blickar på sig.

Gregory påstår att jag är exhibitionist (nä, inte den typen som blottar könsdelar…) och tror nog att jag skulle trivas med ett övermått av uppmärksamhet. Som bevis för sin tes tar han upp denna blogg och att jag gärna skriver och lägger ut foton på fejjan. De flesta har nog en exhibitionistisk sida och vill synas, göra avtryck och få bevis från andra på att man synts och gjort avtryck. Gregory själv har också sådana tendenser men för honom yttrar det sig på andra sätt så han kan inte riktigt se likheterna mellan oss.

Men helt felaktigt är att jag vill ha omåttligt med uppmärksamhet. Jag vill själv styra vad som uppmärksammas. Vissa saker hänger jag ut, annat håller jag för mig själv men jag vill själv välja vilket. Som medlem i kungafamiljen har man ingen chans att kunna styra helt över detta på samma sätt som en vanlig ofrälse har. Så avis på den nya, lilla prinsessan är jag definitivt inte.

På fejjan har det varit intressant att se allas reaktioner. En del har uttryckt glädje över den nyfödda, andra har grymtat om att alla barn minsann är lika mycket värda och ingen unge ska ha mer uppmärksamhet än någon annan. En del deklarerat att de då rakt inte alls bryr sig om detta och inte på minsta sätt kommer att uppmärksamma det hela vilket är ganska lustigt eftersom de just bevisat motsatsen genom att göra vad de påstått att de inte skulle. Värsta ilskan uttryckte en människa som skrev att hon hela tiden hade önskat att barnet hade varit dödfött och nu när det inte var det så önskade hon att det skulle ha handikapp och missbildningar för hon hatade kungahuset och var jättestörd över att kronprinsessan fyller år samma dag som hon. Nu är det så att kronprinsessan föddes bra många år före denna människa så det är hon som i så fall skulle ha ’valt’ en lämpligare födelsedag och i övrigt… tja… med de problem hon verkar ha så har hon i alla fall en sak gemensamt med den nyfödda lilla prinsessan – hon är ingen jag skulle vilja byta liv med.

2 kommentarer på Men titta, titta! Det blev en med…

  • Begga skriver:

    Som oftast när jag läser din Blogg (Händer då och då) så kan jag inte annat än hålla med … Men att du skulle vara Rojalist låter lite skumt i mina öron … Men fortsätt skriva dina samhälls analytiska och genomtänkta tankar med skön satir oftast som oftast … KEEP IT UP!! eller ner

    Tackar, tackar!! Jo, jag tycker att kungahuset är en fantastisk reklampelare för landet och jag håller inte alls med om de som påstår att det skulle kosta mer än det genererar. Vårt kungahus är ganska imponerande om man jämför vad andra länder har att skryta med traditionsmässigt så jag tycker att vi ska vara stolta över vår kungliga familj… de stackarna. Att vara kunglighet i Sverige idag är inte som det var på den gamla goda tiden när man gjorde som man ville och hade folket under sig och kunde bestämma hur som helst. Idag är det snarare tvärt om, det är folket, eller opinionen, som bestämmer vad kungafamiljen får och inte får göra. De får inte ens uttrycka sin personliga åsikt utan att det blir ett jävla liv trotts att yttrandefriheten enligt lag ska gälla alla i landet. Inte heller får de själva välja religion för de ska, enligt tradition, vara medlemmar i ett visst samfund. Det finns en massa fåniga regler som de måste hålla sig till så jag tycker faktiskt riktigt synd om dem. /Kali

  • Aina Lundmark skriver:

    Du kan vara lugn, du är inte oäkta barn till någon i kungafamiljen, jag vet för jag var ytterst inblandad från allra första början, och jag har nog aldrig varit ens i samma rum som någon kunglig. Vi rörde oss liksom inte i samma kretsar, kungligheterna och jag. Men med eller utan blåblodiga individer i vår släkt så håller jag fullständigt med dig i vad du säger. Det är helt sjukt hur det spekuleras i media. Till och med såg jag att det i någon tidning spekulerades i huruvida hon skulle få gå i vanlig skola, herre gud hon är inte ett dygn gammal än och jag kan inte tro att det är det som intresserar familjen just nu, kungliga eller inte så antar jag att de nog i första hand är helt vanliga nyblivna föräldrar i det privata och skiter fullständigt i att planera eventuell skolgång. Håller med om att den lille damen är ingen jag avundas inte heller hennes föräldrar.

    Om jag vore kungens okända oäkting så hoppas jag att du skulle förneka det… precis som du gjort 😉 /Kali