Estelle

Strålande namn! På många sätt för det betyder ’stjärna’.

Herman Lindqvist tycker inte att det är ett strålande namn. Han tycker att Vickan och Danne skulle ha valt ett traditionellt namn. Varför då?? Bevisligen har ju inte de svenska kungligheterna alltid gjort så för i så fall skulle vi bara ha två namn – Erik, som Sveriges första kung hette, och Sigrid som hans fru förmodligen hette – att välja på. Nä, naturligtvis måste även kungaätterna ta in något nytt namn ibland så att det inte blir ’inavel’ i namnen.

Dessutom tror jag att kronprinsessan är en kronarvinge i tiden och fullt medveten om att svenska folket helst ser att hon har en egen personlighet och också visar den och inte helt låter sig styras av gamla mossiga traditioner och seder som inte fyller något egentligt syfte i dagens samhälle. Även traditioner utvecklas, tack och lov, vilket stofilen Herman totalt verkar ha glömt bort. Alla traditionella kungliga namn har burits av någon kunglighet för första gången, alla ritualer och ceremonier har en gång i tiden utförts för första gången.

Så, Herman, din gamle mossige surkuk… ett kungligt långfinger på dig och dina föråldrade idéer.

En kommentar på Estelle

  • Gurra skriver:

    Håller fullständigt med dig Kali…Herman är en riktig surkuk!!!
    Stolt att ha dig som granne i Vallen!!!

    😀 Tackar!
    Med tanke på att han umgåtts en hel del med Viktoria, varit hennes mentor och borde anses vara en mycket nära vän till familjen och speciellt till henne så förstår jag inte alls varför han inte har förstånd att hålla inne med en sådan åsikt. Att vädra den för inget positivt med sig, annat än att han får kanske en slant för en sensationsintervju, men han sårar ju de nyblivna föräldrarna. Jag hoppas att de inte orkar ta någon notis om honom. /Kali