Summering av 2011

Årets summering blev ju aldrig av eftersom jag genomgick datadetox 😀 Så här är den:

Årets tummar upp går till:

Timothy Årets största tumme upp går till honom i år. Jag kollade på förra årssummeringen och där fick han en tumme ner pga allt elände som han varit inblandad i. Under 2011 har det varit väldigt lugnt och jag inbillar mig att vi har en bättre kommunikation och att han sansat sig lite och landat i sig själv. Nu vågar jag låta honom flytta och på måndag får han tillträde till sin första lägenhet. Hade han fortsatt på samma bana som han var på under 2010 så kunde det ha slutat riktigt illa.

Modern som sålde huset och blev hemlös exilsvensk på riktigt. Ja, va’ fan är det lönt att vagga omkring här och gnälla över mygg, kyla och snömängder livet ut när det finns möjlighet att ändra på läget och bo på ställen man trivs bättre på?

Amanda för att hon har visat sig ha skinn på näsan och klarar av att skaka av sig skit som hon oförtjänt drabbas av och inte låta sig störas mer än nödvändigt av den som får min första tumme ner.

Kroken för att hon är världens sötaste unge. Det räcker liksom i den åldern 😉

Guuuu, va’ tråkig jag är! Denna summering skiljer sig inte nämnvärt från den förra men det har inte hänt så vansinnigt mycket under året. Det har varit ett ganska lugnt och harmoniskt år. Vissa saker har jag inte tagit upp som att jag slutat snusa (igen, slutade ju 2005 också men började om tre år senare) och Gregory som ligger på plussidan. Gregory kan jag inte peka på några specifika saker som är extra positiva utan det känns bara allmänt bra. Han har ju en hel del dumheter för sig men jag kan tackla dem och bolla tillbaka dem på honom och dessutom roas av det.

Årets tummer ner går till:

Grinchen Han dök upp som en infekterat analböld för Amanda i början av året och har gett henne grunden till ett par gråa hårstrån i framtiden. Vad vill människan?? Om han ville skapa en relation med henne så misslyckas han fatalt genom att bara tala illa om mig och min familj, anklaga Amanda för diverse saker, ljuga för henne på sått som hon själv lätt avslöjar som lögn etc. Vill han förmå henne att låta honom slippa betala underhåll? Det är troligare för ofta glider han in på pengar och att han inte borde eller har förmåga att betala. Eller är han bara en sjuk människa som gör det väldigt sjuka människor gör – en massa irrationella saker?

Han påstår sig anse att jag har misshandlat Amanda genom hela hennes uppväxt och han har också påstått att han ska anmäla mig för det. OK, ponera att han verkligen tycker att jag har misshandlat henne. Då går han verkligen till världshistorien som den sämsta tänkbara föräldern. Om en ’normal’ förälder anser att barnen blir misshandlade så gör de allt de kan och lite till för att skydda barnen. De springer till polisen och till socialen och gör anmälningar, de kräver ensam vårdnad, de försöker träffa barnet så ofta som möjligt och ha tät och regelbunden kontakt för att stötta, skydda och förhoppningsvis kunna rädda barnet från den som de anser misshandlar barnet. Vad gjorde Grinchen? Jo, han valde att inte ha någon som helst kontakt med Amanda förrän hon blev myndig.

Om han, som förälder, verkligen ansåg att hans dotter blev systematiskt misshandlat under hela sin uppväxt och valde att reagera med att ta på skygglapparna och vända henne ryggen så borde han tvångskastreras utan bedövning. En förälder som inte kämpar för sina barn om han eller hon tycker att de lider är ingen förälder och förtjänar inte att ha barn. Nej, det är klart som fan att Grinchen inte egentligen anser att Amanda blivit misshandlad av mig. Han slänger ur sig mer eller mindre absurda anklagelser till höger och vänster i hopp om att andra, och förmodligen främst han själv, ska fokusera på det istället för det faktum att han vände sitt barn ryggen, valde att inte ta något som helst ansvar för henne och än idag vägrar göra det lilla han kan efter att han bränt sina broar. Det är tveksamt om han lyckas lura ens sig själv med detta men så mår han också som han förtjänar, det lilla psykfallet. Egentligen borde han få en tumme upp också för han har, fan i mig, bjudit på en hel del underhållning och många gapflabb under året. Eller ’bjudit på’ är nog fel uttryckt för det gjorde han helt ofrivilligt.

Mig själv för att jag tycker att jag inte ger mina vänner den tid jag skulle vilja ge dem. När de föreslår att vi ska hitta på något så svarar jag alldeles för ofta ”Har inte tid”, ”Har inte råd”, ”Kan inte just nu” etc. Jävla dumheter!! En av mina vänner dog innan jag han träffa henne för att jag ’inte hade tid’ när hon ville träffas. Om man, som jag, alltid är negativ till sina vänners förslag och sällan kommer med egna förslag så drar de sig för att höra av sig och föreslå saker att göra ihop. För hur kul är jag egentligen?!! Till sist sitter man där ensam och ingen hör någonsin av sig och det var ju inte så jag tänkte att det skulle bli egentligen så… SKÄRPNING!