Ännu mera vatten

Det kanske verkar som jag är lite besatt vid vår vattenförbrukning men det beror helt enkelt på att jag är det. Inget konstigt med det, helt normalt. Eller hur?

Sedan Timothy flyttade så har vi förbrukat extremt lite vatten och fortsätter vi använda lika lite så är vår förbrukning nere på 9,7 m³ per månad eller 116 m³ per år. När alla tonåringar är hemma så går det nästan 50 m³ per månad så det är en jäkla skillnad. Ändå har vi tvättat och duschat/badat som vanligt sedan Timothy flyttade så vi har inte snålat heller. Men det är Amanda som är den stora vattenkonsumenten.

Hur som haver, om vattenförbrukningen fortsätter vara så här låg så har grannen som gnäller över vårt avlopp ännu mindre att gnälla över. Vår årliga vattenförbrukning skulle motsvara 30 mm regn på deras vattensjuka åker och varje månad skulle vi använda motsvarande 2,5 mm regn på deras åker. Det är 4,7 % av allt vatten som totalt hamnar på/i deras åker. En fjärt i rymden med andra ord.

I övrigt… så har jag väldigt ont i huvudet, förmodligen är det ett resultat av helgens dåliga sömnrutiner. Jag har jobbat två nätter övertid så på fredag har jag jobbat 12 dagar på raken. Idag har jag visserligen haft sk. ’sovtid’ hela dagen efter nattpasset men det räknas som arbetad tid. Att jag inte fått i mig just något annat än kaffe idag bidrar nog också till huvudvärken. Skulle behöva hälla i mig lite vätska men jag måste ju hålla vattenförbrukningen nere 😉