Äntligen!

Vad gör man om man är på stan och blir hungrig? Jo, man äter skräpmat. Pizza, burgare, kebab… Första tuggan är god, eventuellt andra men så småningom äter man bara för att man har betalat för skiten och inte vill kasta bort det för att man är för snål. Sedan mår man illa resten av dagen. Värt? Inte mycket. Men det är svårt att hitta ’riktig’ mat för på de flesta restauranger så serveras mindre nyttig mat och vanlig, hederlig husmanskost kan vara svårt att hitta. Jag har länge klagat över att det inte finns någon restaurang som serverar nyttig ’snabbmat’. En sallad slänger man snabbt ihop så varför finns det inte någon drive-in-salladsbar t.ex? Det hade ju varit guld!

Nu, äntligen, har flera stormarknader börjat med salladsbar där man själv kan plocka ihop en sallad till en vettig peng. Tack och lov!! Vill man äta nyttig mat som man mår bra av så kan man välja det och vill man ha ett kaloririkare, mindre nyttigt så plockar man av ostarna, pastan och rörorna. Enkelt och smidigt för alla!

En del påstår att det skulle vara onyttigt för att det står öppet i butiken och andra kunder, som bär på smittor, sprider sina bakterier och virus till maten så man får i sig det. Faktiskt så är det en extra bonus. Bakterier, virus och allergener som kommer in i kroppen via munnen har visat sig påverka immunförsvaret på ett gynnsamt sätt så att man får större motståndskraft mot smittor och färre allergier. Så förutom att man slipper må illa som man gör av skräpmaten så blir man också friskare i långa loppet. Helt suveränt! Så alla ni hamburgergluffsande, snörvlande flunsaoffer som i framtiden åker på stroke, hjärtinfarkt och diabetes – ta en sallad på Kvantum nästa gång istället så mår ni bättre både nu och sedan.