Heja CSN!!

Jag fick ett brev från CSN. Jag har ju en skuld hos dem på hela 11 148 kronor så snart är jag skuldfri! En som däremot inte är fri från skulder hos dem är Grinchen och det var just det brevet handlade om och inte alls min skuld som jag först trodde.

Tydligen är han inte så angelägen om att göra rätt för sig hos dem heller för de får inte tag på honom och han har inte gett dem sina aktuella kontaktuppgifter. Det var just det som CSN ville ha hjälp med. Det stod;

Hej!

Jag kontaktar dig med anledning av att CSN saknar adress till Grinchen Grinchström. Sen senast kända adressen till honom är: FRIEDRICH KARISERGASSE 33/10, WIEN 1160, ÖSTERRIKE.

De försändelser vi skickat till den adressen har kommit i retur. Därför behöver vi din hjälp att få kontakt med Grinchen.

Vi skulle uppskatta om du antingen skickar det här brevet vidare till honom, eller om du fyller i den nya adressen nedan och skickar brevet till CSN (i det frankerade svarskuvertet som följer med detta brev). Har du några frågor kan du kontakta mig.

Så CSN har gjort lite detektivjobb och funnit att jag har barn med honom?! Fränt! De drar sig tydligen inte för att ta till lite ’fula knep’ för att få tillbaka sina pengar. Det är riktigt gjort av dem! Så naturligtvis gav jag dem adressen till Grinchens nya lägenhet som är i ett hus alldeles intill en y-korsning som är i ett område som är betydligt lugnare och lummigare (antar jag. I mitten av november är det inte lika grönt som det förmodligen är på sommaren) än där han tidigare bodde.

Och apropå parasiterande föräldrar så har vi ännu en här. Grinchen tycker inte att han ska behöva offra en spänn på sin avkomma men han är också för ego för att avsäga sig henne. Han har tillfrågats om han vill avsäga sig faderskapet och låta Ken adoptera Amanda men han stenvägrade. OK, så han håller hårt i faderskapet men tänker inte ta någon ekonomiskt ansvar (eller annat ansvar heller) utan det överlåter han till de svenska skattebetalarna att fixa åt honom då han vägrar betala försäkringskassan för att de betalar underhållsstöd till Amanda i hans ställe. Hans senaste utspel och ifrågasättande av faderskapet kom därför som en överraskning. Förmodligen var det bara bitterhet och besvikelse över att vara en högst oälskad far för det kom ju passande nog på fars dag. Nu har underhållet gått till indrivning så han har inte längre något att säga till om.

Men tydligen anser han också att någon annan ska betala för hans studier eftersom han inte vill betala tillbaka sitt studielån trots att han har inkomst nu. CSN lär ju plocka tillbaka sina pengar i form av förhöjda avgifter eller räntor och kriminella som Grinchen (för att smita från att betala tillbaka ett lån är att olovligt ta andras pengar och det är stöld) ser till att det blir svårare för ärliga människor att få studielån och att det blir dyrare att studera. Så jag är glad att CSN gör allt de kan för att klämma åt sådana idioter.