Grinchlögn nummer…

…äsch, vi har tappat räkningen på lögnerna för länge sedan.

På fars dag drog Grinchen igång ett bråk och påstod (sex gånger tror jag jag blev) att han skulle ’prata med sin bank’ och ’stoppa utbetalningarna’ av underhållet till Amanda och hon skulle tvingas lämna prov till ett faderskapstest. Amanda var lite upprörd men jag lugnade henne med att Grinchen inte själv bestämmer när eller vad han ska betala för det är den österrikiska motsvarigheten till Kronofogden som plockar det som finns från hans lön/bidrag. Detta kommer de att fortsätta göra tills hela hans totala skuld (från juli -07 till juni -12, totalt ca 144 000:-) är betald.

Sju av årets månader har Amanda fått pengar som drivits in och samma månad som Grinchen skrev att han skulle ’stoppa utbetalningarna’ fick Amanda 4335:- som drivits in förutom de vanliga 1273:- som försäkringskassan alltid betalar ut. Denna månad fick hon 1779:- förutom det från fk. Det är väldigt olika mycket från månad till månad. Förmodligen missköter han jobbet så att han har löneavdrag pga frånvaro och därför får väldigt olika mycket i lön. Han misskötte skolan och skolkade en hel del när han bodde här och pluggade också.

Hur som haver, han sa att han inte skulle betala något förrän ett faderskapstest var klart. Pengar har Amanda fått båda månaderna sedan dess men något faderskapstest har hon inte hört något om. Varför ljuga om något som så småningom kommer att bevisa sig vara just en lögn? Han kan ju på inga sätt rädda situationen eller vinkla det till en halvsanning ens. Han måste väl ha förstått att han skulle göra bort sig och visa vig vara en lögnare än en gång?!

Grinchen ska betala totalt 33 600:- per år. Av det ska 15 276:- till försäkringskassan och 18 324:- ska till Amanda. I år har han lyckats betala 17 541:- totalt till Amanda. Han ligger alltså 783:- back i obetalt underhåll det här året. Till det kommer förstås det han inte har betalat under alla år sedan det bestämdes att han skulle betala underhåll, ca 118 000:-. Egentligen så ska han bara betala fram tills Amanda går ut gymnasiet men han hinner knappast betala drygt 126 000:- innan dess. Det skulle bli drygt 21 000:- per månad. Skulle han betala 5 000:- per månad så skulle det ändå då två år innan han blir kvitt oss och kan fortsätta med sitt liv som om han aldrig haft barn… så som han försökt leva de senaste 19 åren.