Grinchen tillbaka i våra liv… igen

I lördags fick Amanda ett meddelande av Grinchen.

Hej Amanda

Jag vet att jag lovade dig att inte skriva igen.
Även om du inte vill ha med mig att göra gjorde mig våran sista kontakt med varandra berörd.

Du är myndig så du kan göra vad du vill! Vad jag tyckte var otrevligt och oroväckande är att din mor fortfarande har så stort infytande på dig! Jag hade hoppas på att du utveklar din autonomie.Vad jag inte önskade mig var att du blir bitter. Men det verkar ju vara fallet att du har blivit bitter på mig utan att veta vem jag är. Så som jag sa du är myndig att göra vad du vill, vilket också betyder att du borde vara i stånd, att göra din egen upfattning av vad som har hänt och varför! Och som jag ser det har du inte haft en möjlighet att lära känna mig! Så innan du menar att jag bara är din penginga ko, borde du försöka göra dig en bild av vad jag är och varför jag har gjort som jag gjort.

Jag förväntar mig att jag hör från dig igen! Och ställ frågor bilda dig din egen upfattning!

Agerandet från Kali gjorde det omöjligt för min familj att ha kontakt med dig. Så vi kunde inte heller hjälpa till på något sett eftersom att vi visste ingenting.

Grinchen

Han fortsätter med sin taktik, att smutskasta och skylla allt på mig, trots att det var just den taktiken som gjorde att Amanda bestämde sig för att hon definitivt inte vill ha kontakt med honom. Jag undrar vad han menar med sista meningen ”Så vi kunde inte heller hjälpa till på något sett eftersom att vi visste ingenting.” Vad är det de inte visste och skulle ha hjälpt till med om de vetat om? Att hon fanns?? Det visste de definitivt. I övrigt finns det ingenting de kunde ha hjälp till med om de hade vetat.

Han förväntar sig att hon hör av sig igen. Är det ett krav från hans sida? Som det lät på Amanda, när hon ringde för att berätta att hon har Grinchen i håret igen, så bör han nog inte förvänta sig några större livstecken från henne. Hennes omedelbara respons var att blockera honom på facebook, där han kontaktat henne.

Det är märkligt vad många som menar att man inte ’har rätt’ att ogilla en person man inte personligen känner. Intressant är att det bara är när de dragit på sig någons ogillande som de hävdar att man måste känna någon ordentligt för att kunna döma personen. Hur många i världen kände Hitler personligen? Ändå så har nog majoriteten en negativ inställning till honom. Självklart kan man bilda sig en någorlunda korrekt uppfattning om människor utan att personligen känna dem genom att utgå från deras handlingar. På samma sätt kan man ha en felaktigt positiv uppfattning om människor på grund av att man är för personligt involverad med dem. Få människor är uteslutande onda eller uteslutande goda utan lite av varje. En enstaka ond gärning, om den är tillräckligt allvarlig, kan dock överväga så att personen uppfattas som ond av de flesta. En enstaka god gärning, hur god den än är kan sällan överväga och göra att ett praktsvin i gemene mans ögon uppfattas som en bra människa.

Exempel…
1. Felaktigt positiv inställning för att man känner varandra = Förälder eller syskon som är praktsvin – man väljer att blunda för att personen är barn – eller kvinnomisshandlare och försöker hålla en neutralt positiv inställning för att kunna umgås.
2. En ond handling gör att en person uppfattas som övervägande ond = En allmänt trevlig prick som aldrig gjort en fluga förnär i hela sitt liv styckmördar ett barn. Blir naturligtvis sedan stämplat som en otäck människa för resten av livet.
3. En god gärning ger inte en övervägande positiv bild = Om en riktigt otäck jävel, manipulativ, elak och kriminell med några mord i bagaget skänker en större summa pengar till svältande eller föräldralösa barn så skulle det knappt alls noteras av omgivningen.

Och, hur som haver, så har Amanda egna erfarenheter av Grinchen att grunda sin uppfattning om honom på. Han pratar massivt mycket dynga om mig och flera saker har hon själv kunnat avslöja som rena lögner och han lovade att hon skulle de pengar han är skyldig henne genom månatliga inbetalningar till henne men det ser hon ju själv att han inte hållit. Inte ens klarade han av att hålla löftet om att låta henne vara ifred.

Så länge Amanda tycker något annat än positivt om honom så kommer han att hävda att hon enbart tycker som hon tycker för att hon är styrd av mig. Inte heller blir man populär hos Amanda om man påstår att hon inte kan tänka själv så det uttalandet har gett honom en hel del minuspoäng också. Som han beter sig så ser det inte ut som att han någonsin kommer att tycka annat än att hon är styrd av mig för han har inte visat en enda positiv sida av sig själv som kan locka Amanda att vilja ha någon kontakt.

En kommentar på Grinchen tillbaka i våra liv… igen

  • Susen skriver:

    Haha, jag kom just att tänka på uttrycket ”skjuta sig själv i foten”.

    Det vore bättre för honom om han sköt sig själv i skallen istället. Det mindre risk att han skadar något vitalt då 😉 /Kali