Förbannade bidragstagare!

Tyvärr verkar det som om många människor först och främst kräver vad de har rätt till istället för att fundera på vad de egentligen är i behov av. Har man rätt att kräma ur samhället en tjänst eller en slant så gör man det även om dessa resurser var menade för sådana som begränsas på ett eller annat sätt om de inte får en viss hjälp. Resurserna fördelas på fler vilket betyder att de som verkligen behöver får mindre av kakan när de som inte har lika stort behov kräver sin rätt. Detta ser man inom vården, vilket jag skrivit om förr, och också när det handlar om att ta del av vårt lands skyddsnät för de ekonomiskt svagare.

Håkan Juholt har visat prov på denna egoistiska mentalitet som jag tycker blir allt vanligare. Han har sökt bidrag för dubbelt boende och fått detta bidrag under fyra år. Sitter man i riksdagen har man rätt till ett sådant bidrag och Juholt har krävt sin rätt. Han har också gått ett steg längre och fifflat till sig dubbelt bidrag. Sedan han blev socialdemokraternas partiledare har han haft en månadslön på 144 000 kronor. Med en sådan månadslön borde man avstå detta bostadsbidrag för man har sannerligen inget behov av det.

Det är riksdagen som betalat detta bostadsbidrag. Riksdagen producerar inget, deras verksamhet genererar alltså inga pengar så de pengar som Juholt har krävt för att få sin hyra betalt är pengar som du och jag jobbat ihop – skattepengar. Många människor i vårt land har åsikter om att de exempelvis vill minska invandringen för att för mycket av deras surt förvärvade skattepengar går till de bidrag som invandrare får. Personligen är jag inte så jävla intresserad av att betala bostadsbidrag för någon som på två månader tjänar vad som för mig nästan är en årslön. Det rimliga vore väl att han hjälper mig med mina boendekostnader istället eftersom han tjänar ca 500% mer än vad jag gör.

Sossarnas partiprogram inleds med orden:

Socialdemokratin vill forma ett samhälle grundat på demokratins ideal och alla människors lika värde. Fria och jämlika människor i ett solidariskt samhälle är den demokratiska socialismens mål.

Bullshit!! Hur solidarisk samhällsmedborgare är man om man kräver bostadsbidrag trots att man har en inkomst på 1,7 mille per år?? Att han fifflat med bidraget är illa men jag reagerar mest över att en med den inkomsten kan ha fräckheten att alls kräva bidrag. Demokrati verkar de inte heller vara så intresserade av. Juholt och Ohly hoppade av en partiledardebatt i tv-programmet Agenda eftersom att Sverigedemokraterna skulle delta. Man må tycka vad man vill om Sd men faktum är att de är demokratiskt folkvalda in i riksdagen och att inte acceptera detta är att vara odemokratisk. ’Demokrati’ betyder ordagrant ’folkstyre’ och fler personer röstade på Sd (5,7%) i riksdagsvalet än på Vänsterpartiet (5,6%) och Kristdemokraterna (5,6%). Alltså betyder det att folket, de som Juholt vill företräda, har mer förtroende för Sd än för både v och kd. Hur i helvetet kan man då vägra delta i en debatt med detta parti och säga sig vara demokratisk?? Demokrati accepteras tydligen bara så läge folket vill samma sak som socialdemokraterna och det är, fan i mig, inte demokrati!

Sossarna har under flera år skjutit sig i foten upprepade gånger. Hade de haft bättre omdöme när de valt sina senaste två partiledare så hade de haft större chans att få styra Sverige igen. Man kan inte vinna ett van när man valt en galjonsfigur som folket inte har förtroende för och det sa jag redan när Sahlin blev partiordförande. Valet gick som de gick då också. Nu har de ytterligare ett stolpskott. Det forna arbetarpartiet behöver en rejäl partiledare med hyfs och vanligt bondförnuft som arbetarklassen (eller vad man ska kalla vanligt folk i Sverige) kan relatera till. Inte en fifflare, en arrogant skitstövel som vill roffa åt sig så mycket som möjligt från kakan och sko sig på andras bekostnad. Som politiker bör man leva som man förväntar sig att folket man vill leda ska leva. Vill sossarna att svenskarna ska utnyttja samhället till max så att resurserna utarmas och inte räcker till för de svaga som inte har kraft att vrida ur skurtrasan till sista droppen för egen vinnings skull? Kicka skitstöveln Juholt!

Förövrigt måste jag påpeka att jag skiter fullständigt i politik.

3 kommentarer på Förbannade bidragstagare!

 • Peter skriver:

  håller med till fullo. Politiker i sak är bara parasiter hela bunten. Större än de medborgare de försöker styra hur dom ska tänka och leva. Borde finnas inskrivet att man inte har rätt till minsta lilla skitbidrag överhuvudtaget när man har lön över en viss gräns. Dubbelt boende? tjena, bara ett sätt att utnyttja lagen och göra pengar.

  Parasiterande bidragstagare har man rätt nära en själv med, men det är klart. Våra politiker föregår väl med gott exempel eller hur? 🙂

  Det verkar som att människor tappar greppet totalt om verkligheten så snart de får lite makt/blir kända och tror att de kan komma undan med precis vad som helst. Fast, som du säger, en del behöver inte varken makt eller kändisskap för att tro sig förtjäna/ha rätt till de mest otroliga saker… Från politiker väntar man sig dock en större ansvarskänsla och förhoppningsvis moral än vissa andra. Man har ju ändå valt dem för att de ska ’ta hand om’ landet och medborgarna. /Kali

  • Peter skriver:

   Tror inte dom som har den moralen kommer så långt inom politiken idag. Tyvärr tror jag, oavsett parti, att de som tar sig längst är dom som manipulerar, har maktbegär, och är redo utnyttja systemet för sin egen vinnings skull.
   Dom som verkligen vill arbeta för folkets bästa och vara ärliga, blir ofta nertrampade tidigt och utnyttjade ..

   Det är min övertygelse iallafall ..

 • Aina Lundmark skriver:

  Bra ”morrat”. Vi borde oberoende av politisk tillhörighet ryta till om de olika bidragen och löner som våra politiker har. Förutom riksdagslön har de flesta olika uppdrag, sitter så att säga på många olika stolar, som ofta genererar stora årsinkomster. Om riksdagsjobbet tar så liten tid av deras arbetsdag att man kan kalla det deltidsjobb vore det väl naturligt att de även har en deltidslön. Dessutom har de om jag inte misstar mig en del andra skattefria förmåner.

  För en massa år sedan var det en politiker som inte tyckte att sjuksköterskorna förtjänade den löneökning de då krävde. Motiveringen var att sjuksköterskeyrket egentligen inte var ett yrke utan ett kall och borde därför inte avlönas alls. Vad fan är då politiker?? Det finns sjuksköterskeutbildning men sist jag kollade fanns det ingen politikerutbildning så, det om något, är väl ett kall som inte borde avlönas med sådana absurda summor som det görs idag. /Kali