Miffosvans

Om man böjer en normal kattsvans så blir den en ögla och ser ut som kroken på en galge ungefär. Lycka (kattungen som tidigare gick under namnet Fläckis) har en svans som inte är som de andra kattungarnas. Redan när hon föddes kände jag en liten knöl på svansen. Knölen är kvar och har blivit större men i och för sig har ju svansen blivit större också fast jag började oroa mig för att det var en tumör eller något otrevligt. Jag undersökte svansen och Lycka verkade inte ha ont i den, vilket ju är huvudsaken. Jag böjde den hit och dit och upptäckte att den inte blir som en krok utan man kan vika ner svanstippen så den ligger platt bakåt mot svansen. Svansen är av helt enkelt! Jag undrar om hon har lyckats bryta svansen medan hon var ett litet kissebebisfoster eller om hon har någon medfödd defekt på någon av kotorna i svansen. Det ser väldigt underligt ut i alla fall.

Efter man böjt på svansen så rätar den inte ut sig utan har en tydlig ’knix’.

Men söt är hon. Här ler hon tillsammans med Lungan.