"Haha!!" skrattade djävulen…

… och bet sig fast i korkmattan! Tja, inte vet jag vad det betyder eller vart det kommer ifrån men det brukar modern säga i en del sammanhang.

Jag fick ett till samtal från försäkringskassan idag. De har nu läst det senaste dokumentet som kom från Wien, det som var helt och hållet på tyska. Där står vad Grinchen kräver – att summan han ska betala i underhåll skrivs ner till noll, att den skuld han dragit på sig de senaste sju åren skrivs ner till noll och att Amanda ska betala hans juristkostnader och de utlägg han haft i samband med allt detta (översättningar, resor med kollektivtrafik etc.) plus att det förväntades av Amanda att hon skulle utse ett juridiskt ombud som skulle ha fullmakt att kvittera ut en del handlingar och att hon (eller ombudet) skulle närvara i domstol den 15 september. Det är samma saker som framkommit i de tidigare dokumenten, mer eller mindre och det fanns tydligen med nu också som typ en summering men vad det senaste dokumentet egentligen handlade om var att domstolen i Wien har tillbakavisat alla Grinchens krav.

Tydligen bedömde domstolen att hans krav var lika orimliga som Amanda, jag och många med oss tyckte. Jag undrar om han ger sig i och med detta eller om han kommer att fortsätta att slåss med näbbar och klor. Jag undrar vad han egentligen vill uppnå. Att han inte vill betala underhåll är ju jävligt uppenbart men om han hade fått sin vilje igenom i detta senaste utspel så hade Amanda blivit skuldsatt. Är det vad han är ute efter, att jävlas med Amanda? Varför? Det är ju mig han har utmålat som djävulens ställföreträdare på jorden och hatar djupt och innerligt, varför ger han sig på henne? Ser han Amanda och mig som en enhet som ska bekämpas och tror att han krossar mig genom att krossa Amanda?

Han har inte protesterat mycket mot att betala underhåll hittills. Han har vägrat att göra det men han har inte anlitat jurister och krävt att jag ska stå för kostnaderna eller något liknande som den här gången under alla de år som det var mig han skulle betala pengarna till. Men när det är Amanda som är den som underhållet går till så börjar han…? Varför? Är det av ren ondska som riktas mot Amanda eller är han så ointelligent att han inte själv fattar att han försöker ställa till det ekonomiskt för Amanda?

En kommentar på "Haha!!" skrattade djävulen…

  • Han som tog morötter på Medlefors skriver:

    Gissar jag känns den närmaste sanningen som… ”För att djävlas med modern så går jag på det som irriterar henne mest…” dock urdumt om man någonsin skulle vilja ha en relation igen med sitt barn…

    Jo, det är möjligt men det slår i så fall tillbaka på honom själv eftersom han måste göra en del utlägg för att betala de jurister han tagit hjälp av. Men han kanske tycker att det är värt några tusenlappar om han eventuellt får in en högerkrok mot mig. Men det går inte så bra, han fäktar vilt men träffar inte någon.

    Han har aldrig haft någon relation just alls med Amanda men han vinklar det till att det är mitt fel för att det jag gör och inte gör ’tvingar’ honom till en del underliga handlingar. Så om något han gör sabbar mellan honom och Amanda (vilket är svårt för det kan knappast bli sämre) så är det ändå mitt fel för Grinchen är ett oskyldigt offer för omständigheterna i alla sammanhang. ’Omständigheterna’ i detta fall är då jag. /Kali