Grinchen ger sig på Amanda

Amanda hade ett rek. att hämta ut på posten. Något förvånad blev hon när hon öppnade det och det var ett par dokument från en österrikisk advokat som vidarebefordrats av justitiedepartementet i Sverige. De var väldigt byråkratiskt formulerade och Amanda fattade inte ett smack av vad som stod. Jag läste det och måste hålla med om att det var onödigt krångligt formulerat men om jag förstått det hela rätt så opponerar sig Grinchen mot att den skuld han nu har ska drivas in. Han tycker att han inte har råd för att han varit sjukskriven och nu blivit arbetslös och att han skulle lida allt för stor ekonomisk skada i framtiden ifall utmätning gjordes på hans lön och lösöre. (Om någon mot all förmodan vill läsa och tolka själv så finns dokumenten här, naturligtvis har Grinchens namn anonymiserats. Dokument 1 och Dokument 2) Jaha, och?! Det är väl så det funkar för de flesta som gett fan i att betala för sådant som de ska betala för, de skaffar sig en skuld och så småningom ska skulden betalas på ett eller annat sätt. Betalar man inte frivilligt så går den till indrivning. Inte fan blir man skuldbefriad bara för att man försatt sig i en situation som gör att man inte har råd att betala. Skulden finns kvar och ränta läggs på den tills man har betalat.

Drygt 200 000 kronor tycker Grinchen att vi ska efterskänka. Vi i det här fallet är Amanda, jag och försäkringskassan för av de dryga 200 000 som han vill slippa betala så ska Försäkringskassan ha drygt 70 000 kronor. Dessutom stod det att Amanda skulle betala de utgifter Grinchen haft för att anlita en advokat som formulerat dessa dokument. Nästan 7000 kronor tycker Grinchen att Amanda ska lägga ut för att han är en ansvarsflyende praktsvin och gått till en advokat för att hävda sin ’rätt’ att få fortsätta vara ett ansvarsflyende praktsvin. Ironiskt nog så är han missnöjd över sina egna föräldrar och skrev detta statusmeddelande på fejjan i torsdags:

gjorde just slut med mina föräldrar! blev less på att ha känslan att vara mindre värd än andra!

Så beter han sig som han gör mot Amanda och har mage att skicka meddelanden till henne och mig där han ifrågasätter mitt föräldraskap och påstår sig vara orolig för att jag ska ha skadat Amanda. Tycker han att jag ska göra som han gör och försöka skuldsätta Amanda för att vara en bra förälder? Att vara en frånvarande förälder som vägrar ta ekonomiskt ansvar och dessutom sedan försöker skuldsätta sitt barn för egen ekonomisk vinnings skull är väl dåligt föräldraskap och skadligt för barnet om något?!! Han ’gjorde slut’ med Amanda för många, många år sedan och hon är inte intresserad av att ’ha tillbaka’ honom. Jävla psykotiska pucko!! Men det kanske finns en gud ändå eftersom Grinchen nu får känna på hur det är att känna sig sviken av föräldrar. Tyvärr har han förmodligen inte förmåga att relatera det till hur han själv har betett sig och nu beter sig mot Amanda…

Dokumenten verkar ha valsats runt ett tag för de kom inte förrän nu trots att de är daterade till 11 mars i år. Det är alltså knappt en månad efter att Grinchen tog kontakt med Amanda och ville att hon skulle komma och hälsa på honom och att de skulle lära känna varandra. Och så försöker han se till att hon ska skuldsättas för att han inte vill göra rätt för sig gentemot henne. Så då blev hans egentliga avsikter med det kontaktförsöket uppenbart och korten ligger på bordet.

På grund av att dokumentens formulering så var det inte helt lätt att utläsa vad Amanda förväntades göra. Skulle hon svara på något sätt eller vad? Jag pratade med en utredare på Försäkringskassan om dokumenten och berättade i korta drag vad som stod. Utredaren sa, och jag citerar ”Bla, bla, bla! Det där är skitsnack!” och ifrågasatte varför dokumenten alls skickats till Amanda. All kommunikation i ärendet ska gå via Försäkringskassan och det ska tydligen ha klargjorts för Grinchen. Förmodligen hade Grinchen tänkt sig att Amanda skulle få skrämselhicka när hon öppnade brevet och genast be att Försäkringskassan lägga ner indrivningen och avskriva skulden. Varför skulle han annars vänta till efter hon blivit 18 år och själv är den som står som den person som ska ha pengarna som drivs in? Han påstår sig ha varit sjukskriven redan 2009 och blev arbetslös hösten 2010. Han kunde ha krävt redan då att skulden skulle avskrivas för att han inte hade råd att betala men det gjorde han inte. Kan det möjligtvis bero på att Amanda då var omyndig och det var jag som hade fått dokumenten och skrämseltaktik inte hade fungerat på mig?

Nä, hörrni go’ vänner… jag tror att jag ska ut på lite drömförföljning under nätterna i fortsättningen