Ännu en fullmakt

Trots att Grinchen uppenbarligen fortfarande håller hårt i sina pengar så har inte försäkringskassan gett upp hoppet om att klämma ur honom det belopp som Amanda har rätt till enligt domstol. Nu har det kommit ännu ett papper som Amanda ska fylla i och skicka in. Det är en fullmakt som innebär att:

– Försäkringskassan får kräva Grinchen på den del av underhållsbidraget som Amanda har rätt till utöver underhållsstödet som hon får av försäkringskassan. Det hon får av försäkringskassan är 1273:- per månad men Grinchen ska enligt domstolsbeslut betala 2800:- per månad så försäkringskassan får genom fullmakten rätt att kräva honom på 1527:- mer per månad än de kunnat hittills.

– Amanda får inte ta emot underhållsbidrag direkt från Grinchen. Som om han skulle betala något frivilligt till henne. Han sa klart och tydligt i ett tidigt skede, när hon var liten, att ”Ska jag måsta öppna plånboken så vill jag inte vara med”.

– Amanda får inte vända sig till någon annan myndighet eller organisation för att kräva betalning av underhållsbidraget. Men det står också att hon när som helst kan ta tillbaka fullmakten så hittar hon någon effektivare indrivare än försäkringskassan så kan hon ju alltid byta

Att Amanda kan ta tillbaka kravet på att Grinchen ska betala underhåll tror modern är orsaken till att Grinchen valt att ta kontakt med henne efter att hon blivit myndig. Hon tror att hans plan är att lisma in sig hos Amanda och smutskasta mig så att hon ska tycka att jag utsatt honom för så mycket elände att han ska få slippa betala åtminstone. Med tanke på att det var Amandas idé att dra igång hela den här underhållsprocessen mot honom så är det inte så troligt att han lyckas med det om det var hans avsikt.

En kommentar på Ännu en fullmakt

  • Lotten S skriver:

    Hej,

    så du menar att det underhåll som ”fattas” enligt dom, det kan verkligen FK driva in å dotterns vägnar? Trodde man måste gå via tingsrätten för att få till ett nytt avtal om det står i domen att underhållsbidraget gäller till 18 års dagen. Dock går barn i gymnasieskola därefter. Kan du berätta mer?

    Mvh
    Lotten

    Skickar ett långt svar per mail. /Kali

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *