Prutt

Nu är det bara några timmar kvar innan Domedagstimman, kl. 18.00 den 21 maj, har varit över hela världen. Rapporter om de förutspådda jordskalven har uteblivit och någonstans sitter Harold Camping och trycker med sina anhängare och inväntar ett himmelsk tecken. Jag undrar om han tycker sig få några tecken från himlen nu. Ett tecken från moder jord har vi i alla fall fått i och med att hon visade sig från sin mest humoristiska sida och släppte en brakskit av dignitet fem minuter innan 18.00 lokal tid på Island. Jag undrar om det var ett tecken direkt riktat till Camping för att visa vad moder jord ansåg om att han dömt ut henne som beboelig från och med igår eller om det helt enkelt var Hin Håle i underjorden som eldar på i kaminen lite extra då 98 procent av befolkningen förväntas emigrera till helvetet innan den 21 oktober.

Det finns en hel del människor som påstår att mycket som händer finns nedtecknat i bibeln och att man kan förutsäga händelser om man läser bibeln ordentligt och tolkar den rätt. Det märkliga är att ändå har ingen utifrån bibeln lyckats förutspå någon händelse… alls Många har försökt men jag vet inte någon som har lyckats. Många har i efterhand sagt att det som hänt stod i bibeln långt innan det hände men jag blir inte så imponerad av de som förutspår saker i efterskott med facit i hand. Jag lovar att jag skulle kunna hitta bevis för förra veckans tipsrad i bibeln om jag fick tolka den som jag ville. Camping vill säkert nu påstå att vulkanutbrottet vid Grímsvötn är ett bevis på att han hade rätt… åtminstone lite. Detta är Islands mest aktiva vulkan så det var inte direkt någon högoddsare och seismologiska mätningar har visat under en längre tid att något var på gång där.

Så om inte USA’s västkust, Alaska och ögrupperna i Stilla havet sjunker ner i havet på grund av jordskalv de närmaste tre timmarna så hade Camping lika fel nu som han hade när han förutspådde att jorden skulle gå under i maj 1994. Då skylde han på räknefel, ska han erkänna att han fortfarande inte lärt sig räkna?