Greppat läget?

Jag tror att Amandas biologiska far Grinchen har börjat fatta vinken… Han har ju glatt tagit kontakt med henne via mail för tre veckor sedan och berättat att han valt att inte ha kontakt med henne under hela hennes uppväxt och föreslagit att de ska lära känna varandra och uppmanat henne att ställa frågor till honom. Amanda visste inte hur hon skulle svara på det eller om hon ens skulle bemöda sig med att svara så han har ännu inte fått något svar. I tisdags fick hon ett till meddelande. Han undrade om hon inte ville ställa några frågor till honom. Han frågade också om han skulle skicka fler meddelanden.

Jag undrar om han hade förväntat sig att hon skulle sprudla av frågor och vara väldigt intresserad av hans liv och honom som person. Jag undrar om han hade hoppats på att få berätta allt om sig själv och sin egen förträfflighet för henne (hans favoritämne att diskutera?). Jag undrar om han börjar ana att om man skiter i sitt barn under hela hennes uppväxt så står man inte så högt i kurs efter det och till och med den bäste av pappor skulle riskera att få kalla handen efter en sådan sak. Fast den bäste av pappor skulle ha engagerat sig i sina barn även om de inte kom överens med mamman…