Första barnsjukdomen

Den 4/2 drog jag med Kroken till grannarna för att hon skulle få umgås med sonen i familjen för han hade just fått vattkoppor. Ju tidigare barnen får det desto bättre, tycker jag och hoppades att han skulle dela med sig av sin smitta till Kroken. Och visst gjorde han det! Torsdags kväll hade Kroken lite feber och igår började prickarna komma. Idag är hon jätteprickig men inte speciellt sjuk. Hon gnäller över att det svider där hon kliat sönder kopporna men annars är hon som vanligt.

Detta kom väldigt lägligt. Amanda har sportlov nästa vecka så hon kom hem igår. Hon har varit lite purken över att jag ska jobba hela veckan och hade nog hellre sett att jag varit ledig så jag kunnat underhålla henne och skjutsa henne om hon behövt.

Igår gick jag till min chef och erkände att jag inte är någon bra anställd som inte alls är ledsen över att berätta att vi har vattkoppor hemma så att jag förmodligen måste vara hemma en del under nästa vecka. Måndag är Gregory hemma med Kroken men resten av veckan kommer jag att ’vabba’ om inte Kroken mirakulöst tillfrisknar på rekordtid.

När de två äldre ungarna hade vattkoppor så satt de mest i badkaret för att det kliade minst då. Gregory skulle ge Kroken antihistamin för att stilla klådan så han krossade tabletten och blandade ut den med mjölk. Det mesta av tabletten fanns i botten av glaset så jag trodde att det skulle smaka illa och Kroken skulle vägra dricka det men hon verkade inte märka att vi lurade i henne en tablett. Så då vet vi det, krossad antihistamin smakar just inget.

Prickig, snorig och lortig men ganska glad ändå.