Nyårsaftonen

Vi kom hem vid två inatt och jag trodde att vi skulle sova men det tyckte inte Kroken. Hon tyckte definitivt inte att hon skulle sova i sin säng. Någon gång efter tre somnade vi… alla i dubbelsängen.

Simon och Sylvi bjöd igår på en nyårsmiddag som är svåröverträffad. Till förrätt fick vi rökt renhjärta med pepparrot på kavring. Jag har aldrig ätit hjärta och trodde att det skulle vara lite segt men det var hur mört som helst. Varmrätten var rådjurssadel med kantarellsås och potatisgratäng. Rådjurssadeln var om möjligt ännu mörare än hjärtat och jag påpekade att den var så mör att man kunde äta den med sugrör. Till efterrätt hade de gjort vinmarinderade hjortron med vit chokladmousse. Tyvärr fotade vi inte maten för vi var för upptagna med att äta.

Efter maten gick vi ut för lite pyroteknisk underhållning. Kameran var ovanligt lynnig och vägrade fungera när Gregory höll i den. När jag fotade funkade den som den skulle… till Gregorys stora irritation.

Gregory försöker fota mig och barnen men kameran samarbetar inte

Pyrotekniken

Sedan utfodrades nästa juls julskinkor

Nr vi gått in gjorde Simon ett norskt kylskåp – snö i en skål. Funkar det med!

Barnen lekte till långt efter tolvslaget

Vi vuxna moffade i oss snacks och godis och slutligen plockade Simon och Sylvi fram vickningen – pajer, skaldjur- och skinkpajer. Det var då jag förstod att våra grannar försökte mörda oss genom att mata ihjäl oss. Så vi smet innan de skulle lyckas men jag är fortfarande mätt idag. Jag får väl ägna dagen åt att bajsa så jag bli människa igen…

Idag har Kroken äntligen ritat den tatuering som jag ska göra och har väntat på att hon ska designa. Sedan begynnelsen har jag sagt att när Kroken ritat av Gregory så ska jag låta tatuera in den bilden. Ja, alltså på mig själv och inte på Kroken.

Kroken har ritat pappa.

2 kommentarer på Nyårsaftonen

 • Gunnar skriver:

  Lyckos er!!!
  Är Simon o Sylvi såna gourmeer???

  Nya innestället i Vallen!!!

  Ha en riktigt God Fortsättning!!!

  Ja, jag skrämde igång dem med helstekt oxfilé och hasselbackspotatis förra nyårsaftonen och de kände sig tvungna att överträffa det. Nu har vi bestämt att vi håller oss till enklare rätter i fortsättningen för vi fixar nog inte att bräcka den senaste nyårsmaten. /Kali

 • Gunnar skriver:

  Suring ..kanske???

  Det blir nog bara jag som äter då. André äter det definitivt inte och jag vet inte om Simon och Sylvi gillar det heller. /Kali