Manne är manna för männen?

Jag gled omkring på bloggportaler och kollade bloggar. Vad är det för fel på kvinnor?? När de ska beskriva sig själva så börjar de inte sällan med ”Jag är en glad och positiv tjej som…”. Jaha?? Ja, vaddå?? Det var samma sak i dejtingträsket, kvinnor beskrev sig själva som glada, positiva, spontana, spralliga (?!) och en del skriver till och med att de är lite ”crazy”. Varför? Varför vill man framstå som om man har någon affektiv störning typ unipolär mani och har stannat mentalt i utvecklingen redan innan tonåren? Skulle en karl beskriva sig på det viset så skulle jag direkt tänka på clownen Manne, vilket för en vuxen kvinna inte känns så attraktivt, men är man kvinna så lockar man män genom att beskriva sig själv på det viset, som clownen Manne. OK…? En del sminkar sig nästan som han med påmålade ögonbryn men det är en annan historia…

Attraheras inte män av kvinnor med intellekt, djup, självdistans som är stabila, samlade etc.? Är det glad och sprallig som gäller? Låter ju helt vansinnigt att idealkvinnan ska vara vara en ständigt flinande människa med bristande impulskontroll.