Attityd-detox

Så har vi avverkat julen och nyår. Vi har umgåtts, gett varandra presenter, myst tillsammans, önskat varandra god jul, gott nytt år och god fortsättning och varit så vänliga, toleranta och öppnat stora famnen för allt och alla. ’Vänliga veckan’ är enligt traditionen första veckan i november och då ska vi vara särskilt artiga och vänliga mot varandra men ’Vänliga veckan’ är ingenting mot den godhet som vi sprider kring jul. Den är extrem! Denna extrema välvilja och kärleksfullhet förväntas vi visa, rättelse: krävs av oss under en tid då vi ska hinna med julförberedelser samtidigt som vi också ska hinna med våra jobb och vi pungar ut med hysterisk mycket pengar så naturligtvis är detta den stressigaste och mest ångestfyllda perioden på hela året för en stor del av oss alla. Men detta får vi inte visa utåt, nej vi ska klistra på oss vårt bästa Silvia-leende och spela harmoniska, lyckliga och fyllda av julandan.

Men nu är det fan slut med det!! Det finns en anledning till att vi inte bor tillsammans med våra föräldrar och syskon längre eller i kollektiv med våra vänner och så länge vi håller ett hälsosamt avstånd till varandra så gör sig inte den anledningen påmind. Men när vi tvingas mysa ihop dag efter dag, timmar i streck så minns vi och längtar tills julen är över. Och människor man egentligen inte tycker speciellt mycket om ger man ett varmt leende och önskar dem lycka och välgång fast orden är lika falska som Donatella Versaces nylle. Nu är det slut på mys-pyset och gullegullet, nu ska systemet rensas och all uppdämd stress, frustration och irritation ska ut! Det strider mot naturen att ha personlighet som en nylagd hundskit – varm, mjuk och go mot alla. Utan mörker finns inget ljus, utan yin inget yang, för att få balans i livet måste man bejaka motpoler. Så efter julmjäket är det nu dags för  Ovänliga veckan som är en nystart på uppladdningen inför nästa juls orgie i myspyslighet (jag tror inte att det är ett ord men ni hajjar säkert ändå). Ger man bara vänlighet och behåller all skit inom sig så är man till slut full av skit och har ingenting kvar att ge så under Ovänliga veckan, som är vecka 1 varje år, ska man dela ut minst en känga till någon eller något som man tycker förtjänar det.

Vecka 1, Ovänliga veckan, börjar imorgon. Tagga!