Självhelande avlopp?

Ja, nog vore det en dröm med avlopp som lagas spontant av sig självt! Speciellt välkommet vore det nu när jag kommit till jobbet och mötts av stanken från de sanitära avloppet som runnit in i omklädningsrummen och resten av källaren. Men tyvärr så är det inget som finns idag även om det finns någon på jobbet som hoppas på att avloppet läker om man bara låter det vara ifred och inte spolar en period.

Här säger många att något läker när de menar läcker och det kan missförstås. En bekant som är ingenjör berättade om ett besök i en gruva. Det droppade vatten från ett rör och någon i gruppen av ingenjörer frågade om röret läkte. De andra tittade på honom som om han vore efterbliven som trodde att trasiga rör lagade sig själva.

Detta självläkande avlopp har dessutom ovanligt gott läkkött för det läker mycke… och där tycker jag att det fattas ett t i slutet av ordet. Mycket heter det ju!