Bye bye dejtingträsket…

Jag har haft kvar min användare i dejtingträsket, inte för att träffa karlar utan för att jag har betalt abonnemang till i maj och för att jag bloggar där. Gregory gillar det inte. Han är orolig att jag, trots att jag inte är det minsta intresserad av att ens utforska någon annan, ska träffa på någon som är intressantare än han. Jag tycker att det är trist att han inte litar på mig förstås men jag har förstått att det är viktigare för honom att jag avreggar min användare än det är för mig att vara kvar där så jag avslutar där och håller mig enbart till denna blogg i fortsättningen. Jag har låtit Gregory installera Golden eye, ett spionprogram, på min dator för att han själv ska få se att jag inte flirtar med andra som Majros gjorde under de få veckor de var tillsammans.

Så då var min tid i dejtingträsket över. Med mig därifrån har jag en hel erfarenheter som är roliga, dråpliga, upprörande, sorgliga, tragiska, hysteriska, humoristiska… kan fortsätta i all oändlighet för jag tycker det har varit skitkul och mycket givande även om det inte resulterade i vad jag hade hoppats på när jag kastade mig huvudstupa ner i dejtingträsket för ett halvår sedan. En av mina erfarenheter är vad tjejer lägger ut för profilbilder av sig själva. Många verkar ha noll självkritik men det är ju tur att kritiska jag varit där och studerat 😉

De sju stereotypiska profilbilderna
Profilfoton är ett spännande ämne. Folk ser rätt lustiga ut när de fotar sig själva så att åtminstone en arm tycks vara utsträckt mot betraktaren. Har inte folk i allmänhet självutlösare på sina kameror?? En annan sak som slagit mig är att många fotar sig själva inne i badrummet. Varför det?? Är det så pinsamt att fota sig själv att man måste stänga in sig i husets enda rum som har dörr med lås för att göra det??

Efter att ha plaskat runt i dejtingträsket så har jag funnit att många foton (i alla fall kvinnornas) följer vissa stereotypiska stilar. Vissa har mer av dessa stilar, vissa har mindre, vissa har använt sig av flera av dessa stilar i sitt foto.

Bara för att jag inte hade just något annat för mig idag så har jag roat mig med att sammanställa dessa stilar och illustrera dem med mig själv som modell.

Föremålet är placerat rakt framför kameran och stirrar skrämt in i objektivet som om det vore polisen som fotade för straffregistret. Personen har sällan brytt sig om att fixa omgivningen så möbler, tavlor och annat finns också med på bild. Inte speciellt smickrande bild på en person som ser ut som hon tycker att det är ett öde värre än döden att bli fotad… eller som hon är på rymmen från ett dagcenter.
Smink och hårfix är fullständigt onödigt, det är åt helvete i alla fall.

Fotot appellerar till fula, fantasilösa karlar som blir glada över att hitta någon tjej som spelar i deras division.


Det sägs att man ser trevligare och mer avslappnad, öppen och inbjudande ut om man lutar sig mot något, lägger huvudet en aning på sned, gärna något tillbakalutat och ler med både ögon och mun.
Har du hår att slänga med så släng med det för bövelen! Så många som tagit fasta på det och lägger ut precis exakt sådana bilder av sig själva. Den stora konsten är att få det hela att se naturligt och okonstlat ut vilket få lyckas med.

Fotot appellerar till karlar som vill ha en glad och trevlig tjej, dvs inte så komplicerad…


Om man fotar sig tillsammans med ett träd, en buske, en blomma eller vad fan som helst som finns i naturen så visar man att man är en riktig naturromantiker som gillar promenader i skog och mark och kan göra köttbullar utan recept. Är man en stadsbo och betongbarn av födsel och ohejdad vana som egentligen aldrig sett mer träd än ett 20-tal på en och samma gång så spelar det ingen roll. Man behöver ju inte springa ut i skogen för att hitta växtlighet utan det går bra att kliva ut på bostadsområdets grönområde, där hundägarna rastar sina jyckar, och klamra sig fast i första bästa kommunalplanterade träd. Så där bland hundskiten och med bebyggelse i bakgrunden kan man kanske ge illusionen av att man är något helt annat än vad man är och locka den typ av man man drömmer om. Extra plus är det om det blåser lite så att håret blåser omkring så där lite schamporeklamsaktigt.

Fotot appellerar till karlar som vill ha ett fogligt fruntimmer som sköter hem, barn och dem.


Jättefiffigt! Om man vinklar ner hakan och tittar snett upp i kameran så ser ögonen större ut och dubbelhakan göms en aning. Som en bonus ser man lite lagom näpen ut och dessutom ser man ut att vara i behov av en mans fasta hand eftersom man uppenbarligen inte är mogen nog att ta hand om sig själv.

Fotot appellerar till männens beskyddarinstinkter.


Samma princip som Hundtricket men nu har man istället gjort större delen av bilden svart-vit, dragit upp ljusheten på max, nästan max på kontrasten också detta för att trolla bort finnar, plitor och andra små skavanker i huden. Allt som är det minsta lilla ofördelaktigt är naturligtvis retuscherat – näsan är smalare, mer ögonfransar, hängkinderna är borttrollade, mera hår, läpparna större, ögonen större. För att riktigt markera ögon och läppar läggs färg på dessa. Ju fler photoshopfunktioner som används desto bättre!
Detta är faktiskt samma bild som den ovan (Hundtricket) vilket kan vara svårt att tro…

Detta stil används företrädesvis av tjejer i tonåren men det förekommer att betydligt äldre kvinnor än så kör samma teknik.

Fotot appellerar till ytliga karlar och pojkar som söker en milf.


Lite av hundtrickstekniken men man lägger till en överdrivet nollställd blick, gärna ett finger i närheten av munnen (helst borde man suga på fingret men det blir för uppenbart), läpparna ska vara fuktiga och lätt särade och det allra viktigaste är att brösten syns på bilden. Bilden signalerar ”Här sitter lilla jag med de här brösten och vet inte vad jag ska göra med dem. Hoppas det kommer någon snäll farbror som låter mig sitta i hans knä medan han visar vad man gör med sådana bröst”. Man kan fråga sig vad tjejerna som lägger ut den här typen av foton egentligen är ute efter. Frågan är om de vet det själva…

Fotot appellerar till mäns underliv.


Denna typ av foto skulle egentligen kunna kallas “Bimbilolita gone wild”. Tisse-Lisa tycker tydligen att det skulle vara distraherande för killarna om det i fotot fanns med oväsentligheter som t.ex ett ansikte eller liknande och har därför valt att lägga all fokus vid sina främsta talanger. Om man klämmer in sin stackars kropp i en fyra nummer för liten BH eller något annat litet fodral man har hittat på barnavdelningen så kan man vara säker på att saker och ting kommer att ploppa ut. Det gäller bara att få rätt saker att ploppa ut på rätt ställen.

Det fantastiska med Tisse-Lisa är att hon har uppenbarligen inte skuggan av en aning om vad hon lagt ut för foto eller vad fotot signalerar. Trots att Tisse-Lisas foto består av inget annat än vad som vanligtvis klassas som erotiska attribut så blir hon oerhört arg och kränkt om någon skulle ge henne en invit av det sexuella slaget eller kommentera hennes fysik. Tisse-Lisa vill nämligen blir beundrad för sitt skarpa intellekt och inget annat. Och det är väl uppenbart om man tittar närmare på bilden – man ser ju klart och tydligt att det måste vara en kärnfysiker på bild… eller?

Fotot appellerar till män, punkt slut!


4 kommentarer på Bye bye dejtingträsket…

 • Betty Nilsson skriver:

  Ja nu hajjar jag varför du klagar så på andras utseende skulle jag se ut som du så äää säger inget mera.

  Jag har andra ambitioner i livet än att vara dekorativ för min omgivning och alla kan ju inte vara lika snygg som du. Jag vill också ha en skäggvårta på hakan 😛 /Kali

 • Besökare skriver:

  Är det inte ganska självklar att man inte hänger på dejtingsidor om man har en fast partner?? Vad är du för typ?

  Det finns ju de som håller till på dejtingsidorna och söker annat, bättre fast de har partner (som du vet av din tidigare, korta fling) men så finns det andra som tydligt anger i sin profil att de har partner, inte söker kontakt med någon och bara är där för att de bloggar där och, som jag, har lämnat ut användaruppgifterna till sin partner så att han kan se själv vad som skrivs och vilka sidor som besöks. Så vad är jag för typ egentligen? Av ditt ip-nummer att döma så måste jag vara din typ eftersom jag är din sambo 😀 /Kali

 • malin ö skriver:

  Haha! Vilket roligt inlägg! Sökte bilder på tisselisa (jobbprojekt och inget annat!) och då kom dina bilder upp:D Fantastiskt roligt att det verkar vara ett så känsligt ämne för vissa bloggläsare med;)

  Haha, jo 😉 Den ena som kommenterade har lämnat rätt många kommentarer på olika saker på en och samma gång. Hon var kompis med ett gammalt misstag som min sambo gjorde för några år sedan och det misstaget har haft lite svårt att släppa taget så jag har fått både kommentarer, sms och telefonsamtal som varit otrevliga och till och med innehållit direkta hot om våld från flera av misstagets kompisar runt om i landet. Hon är för feg för att gå på mig själv så hon låter sina vänner göra ’the dirty work’ istället.

  Den andra kommentaren är från min sambo som trodde sig vara anonym men när det var skrivet från samma ip-nummer som jag själv har så förstod jag vem ’Besökare’ var 😀 /Kali

 • malin ö skriver:

  Ajdå..

  😉 Det är underhållning, det! /Kali