Två saker att inte fira

Idag är det elva år sedan jag förlovade mig med Grinchen. Inte något att fira direkt… Ken fyller också år idag. 35 blir han.

Amanda fick ett mail av Grinchen igår. Första livstecknet sedan brevet i julas. Han sa att han skulle komma till Sverige och vara i sina föräldrars stuga hela nästa vecka och att hon fick titta förbi om hon ville. Jaha… så om han ska behaga träffa sin dotter så får hon leta upp honom i en stuga som står någonstans ute i skogen och dit hittar varken jag eller hon. Hon svarade att hon också skulle vara i stugan (min mors då) hela nästa vecka och att hon finns där om han vill träffa henne. Jag tvivlar dock på att han kommer att söka upp henne…

Amandas huvudvärk har fått sin förklaring. Efter en undersökning på barnkliniken kom läkaren fram till att hon nästan har DAMP. Hon har lite problem med motoriken visade det sig när hon skulle göra diverse rörelser och följa en penna med blicken. Ögonen, t ex, hängde inte riktigt med så hon måste anstränga ögonen lite med än andra när hon ska titta på saker och ting vilket leder till att hon får ont i huvudet. Perception har hon också problem med. Hon kan inte sålla bort intryck som hon inte behöver ta in. Om de är 20 barn i klassrummet och alla ska diskutera med sin bänkkompis om något, alltså det är 10 diskussioner i klassrummet, så kan hon inte koncentrera sig på den diskussion hon har med sin bänkgranne för hon kan inte stänga ute allt surr från de andra. Också en huvudvärksutlösare. I övrigt har hon inga problem så det är snarare MP (motorik och perception) hon har och egentligen inte DAMP. Fast ska man absolut sätta bokstäver på det så har hon DCD (developmental coordination disorder).

Läkaren som undersökte Amanda sa att jag skulle ta upp detta med skolan så att de är uppmärksamma på det hela och låter Amanda få sitta själv och jobba ibland. Amandas fröken verkade inte tro ett dyft på vad jag berättade. Hon ifrågasatte allt och ville veta vad läkaren hette. Surkärring… hon får väl tro vad hon vill men man kan inte mucka med fakta.

Mitt pissiga liv är nu klassat som patologiskt pissigt. Jag är sjukskriven en månad för ”förstämningssyndrom”.