Fastighetsägare

Idag firar jag min elfte befrielsedag från Grinchen! Det är alltså på dagen elva år sedan jag låste dörren för honom för gott efter att han spöat mig. Lite lustigt är att Klanen också firar idag – inte min befrielsedag utan Grinchens brorsdotters 10-årsdag.

Nu är jag husägare! Jag skrev kontrakt och betalade handpenning förra veckan och på tisdag ska huset besiktigas. Det ska bli kul att få åka tillbaka och kika inuti huset igen. Timothy och Amanda kommer att börja i en liten friskola i en grannby. Timothy känner en kille som flyttat till stan från den byn så han har frågat vad killen tyckte om skolan. Killen sa att allt var så mycket bättre på den skolan – lärarna var snällare, han hade bättre kompisar och de gjorde mycket mer roliga saker där. Jag tvivlar inte på att det är så för på den skolan går det nu 43 elever och lärarna har säkert betydligt mer tid och ork med barnen på en liten skola än vad de har på på den skola som barnen går på nu där de är ett par hundra elever. Barnen se i alla fall fram emot att byta skola även om de tycker att det är tråkigt att de flyttar ifrån en hel del kompisar. Det är bra att de är positiva till skolbytet i alla fall.

Har jag riktigt flyt har jag snart lyckats sälja lägenheten för 20 000:- mer än jag köpte den för också. Jag betalade 70 000:- så det skulle jag gärna vilja ha tillbaka när jag säljer den, jag har kvar 50 000:- på lånet så det är det minsta jag måste få för lägenheten men jag har begärt 90 000:- bara för att ha en ordentlig prutmån. Det har varit hit ett par och tittat på lägenheten och de tyckte att den var perfekt förutom att den är på översta våningen i ett hus som saknar hiss. De ifrågasatte inte priset dock… Hoppas, hoppas….