Födelsedagar

Amanda hostade fult i morse. Sådan där hosta då man hör hur slemmet sladdrar i luftrören men inte vill lossna och komma upp riktigt. Ingen feber och hur pigg som helst men det rosslade otäckt vid både ut- och inandning. Egentligen kunde hon ha fått gå på skolan men de skulle åka skidor på förmiddagen och sådant brukar inte göra hosta bättre så hon fick stanna hemma. Och jag med henne.

Det är en ny upplevelse att med gott samvete kunna ringa på jobbet på morgonen och säga att man inte kommer. På förra stället hade det blivit ett smärre kaos, chefen hade varit tvungen att ringa runt och väcka folk för att be dem gå ut extra och någon hade varit tvungen att bryta sin ledighet för att jobba för mig. På nya stället är det inte alls så. Analyserna ska vara klara ett visst datum, inte inom en halvtimme, så det är inte katastrof om jag inte är där en dag. Jag får mer att göra när jag kommer tillbaka men det är ju bara mitt bekymmer och drabbar ingen annan.

Amanda har skickat ett sista mail till Grinchen. Hon skrev att hon visste att han läst de tidigare mailen och varit inne på hennes hemsida och bad honom skaffa en hotmailadress om han inte kan svara på mailen från sin adress. Enligt Patsy så strulade den adressen men det finns ju andra lösningar. Amanda skrev också att Patsy bett henne ringa men att hon tyckte att det kändes konstigt att ringa till honom eftersom hon inte känner honom så hon vill maila. Hon är grymt besviken på honom och sa att hon aldrig mer vill skicka något mail till honom om han inte svarar snart men hon är rädd för att visa sin besvikelse i mailen hon skickar till honom. Hon är orolig för att han ska bli arg på henne så att han på så sätt ”har rätt” att ignorera henne. Hur han än beter sig mot henne så beror det alltid på honom och det kan knappast vara hennes fel att han skiter i henne men försök förklara sådant för en 10-åring.

Egentligen är hon inte 10 än. Hon fyller imorgon så vi ska ha ”vuxenkalas”. Farmor, farfar och mormor kommer och uppvaktar… och Patsy. Amanda berättade att Patsy redan förra veckan bjöd in sig på lördag men hon pratade inte med mig och hon vet inte heller om att de andra kommer. Jag undrar hur hon kommer att reagera när hon, som anser sig vara Amandas farmor, upptäcker att hon hamnat på fika tillsammans med den som Amanda anser vara farmor. Hon kanske inte alls reflekterar över det utan vädrar sina sjukdomar istället.

Idag fyller andra år. Både barnens faster och barnens lillasyster. Fiffi blir tre år och faster blir… hmm.. äldre… 20-någonting typ.