Förgiftad

Patsy har förärat oss med ett besök. Som jag misstänkte att hon skulle göra så förklarade hon för oss hur fruktansvärt sjuk hon varit efter nyår. Hon har haft flunsan säger hon. Hon brukar ha det några gånger per år. Amanda sa att hon skrivit två mail till Grinchen som han inte svarat på. Patsy sa att hans nog inte fått dem eftersom hans mailadress inte fungerar som den ska och inte har gjort det på länge. Varför ska han skicka sin mailadress och uppmana Amanda att maila om inte adressen fungerar? Patsy tyckte att Amanda skulle ringa istället men det vill inte Amanda. För Amanda är Grinchen i det närmaste en vilt främmande människa och det är ju klart att det känns onaturligt att ringa honom då. En del diskussion blev det om huruvida Grinchen ljugit för Amanda eller inte. Amanda hävdade att han gjort det bland annat då han ringde henne en födelsedag för att fråga vad hon ville ha och lovade att han skulle skicka det till henne men inget dök upp. Patsy hävdade att han aldrig ljugit för Amanda men jag vet inte hur hon bortförklarar sådant. Barnet är ju inte korkat. Hon hör vad Grinchen säger och ser sedan att det inte blir som han sagt. Jag vet inte vad de har för definitioner i den familjen men för Amanda är det precis sådant som kännetecknar en lögn.

Sjuk blev jag idag. Det skyller jag på Grinchen, självklart. Han hade skickat choklad till barnen men Timothy gillade inte chokladen så han gav den till mig. Jag är chokladoman. Inatt fick jag vansinnigt ont i magen och migränliknande huvudvärk. Inga diarréer men kramp och vansinnigt ont i magen. Efter några timmar gick det över lika fort som det kom. Amanda drabbades av samma sak och hon hade ätit av sin choklad. Helt klart förgiftningssymptom och chokladen var boven. Tur var det att Timothy inte gillade chokladen för han hade väl dött av den. Nä, skämt åsido. Mycket tror jag om Grinchen men han har nog inte försökt förgifta oss fast något måste jag ju skylla på.