Det kom ett paket

Amanda fick ett avi med posten idag. Det fanns ett paket att hämta ut på affären. Amanda hämtade paketet och det visade sig vara från Grinchen. OK, första livstecknet från honom på två år… han tyckte väl att det började vara dags att höra av sig… eller? Nä, ärligt talat så tror jag att han på på skallen av sin mor efter att Amanda talat om för henne att han skitit fullständigt i att kontakta henne sedan 2000 (se dagboken 021014 och 021015). Paketet innehåll ett brev, en vristlänk, ett armband och en film på cd.

Brevet började med ”Hej Amanda. Jag har nog varit dålig på att hålla kontakten…”. Han kan skippa det tvekande noget för han har definitivt varit dålig på hålla kontakten. Han vägrade träffa henne övehuvudtaget tills hon var tre år och därefter har han hälsat på henne en eller två gånger per år i fem år tills han slutade träffa henne igen. Så hon har träffat honom ca 10 gånger och mellan besöken har han inte visat något livstecken. Klart som fan han är dålig på att hålla kontakten!! Vidare skrev han att han vill att de ska maila, skriva eller ringa till varandra så att de ska lära känna varandra. Adresser och telefonnummer skickade han med. Det hela var undertecknat med ”pappa Grinchen”. Vilket jävla skämt! Till och med Amanda fnissade åt att han hade mage att kalla sig pappa efter att han inte varit mycket annat än frånvarande i 10 år. Ännu större skämt tycker jag det är då jag starkt misstänker att brevet aldrig skulle ha skickats om inte Amanda berättat hur det låg till för Patsy så att Patsy lovat att hon skulle uppmana Grinchen att höra av sig. Hade han hört av sig för att han verkligen varit intresserad av att lära känna Amanda så kunde han ha kostat på att ringa henne under hennes två första år då han och jag bodde tio minuters gångväg från varandra. Eller så kunde han ha ringt en gång i veckan eller åtminstone en gång i månaden efter att han flyttat till Stockholm. Det minsta han kunde ha gjort för att hålla kontakten var att skicka ett mail eller ett brev några gånger per år efter att han flyttat till Österrike. Men icket. Inte förrän hans mor får veta att han håller sig undan säger han att han vill lära känna Amanda. Vad han egentligen vill är nog att slippa skäll från sin mor, tror jag, för att han skiter i Amanda.

Och vad säger Amanda då? Tja, säg det. Hon åkte iväg till den hon kallat pappa hela sitt liv, Ken, strax efter att hon kommit hem med paketet så hon hann inte säga mycket. Jag frågade om hon skulle maila Grinchen och tacka för julklapparna och det skulle hon så vi får se om detta leder någon vart eller om Grinchen inte kommer att klara av att hålla kontakten nu heller.