Tvångsbön

Timothy berättade igår att de blivit tvingade att be till gud på skolan. Läraren hade uppmanat alla att knäppa händerna och be men Timothy tyckte att det kändes fånigt så han knäppte inte händerna. Läraren hade då sagt till Timothy på skarpen så Timothy knäppte händerna. ”Men jag bara låtsades be” sade Timothy när han berättade om händelsen. Jag blir så förbannad på att skolan tvingar barnen att utföra kristna riter och påstår att gud finns och att det som står i bibeln är sant. Jag hade accepterat att skolan drog med barnen på allehanda religiösa evenemang om det hade varit från olika religionen och inte enbart en och samma hela tiden. Skolans uppgift är att upplysa barnen om vilka möjligheter det finns och vad de har att välja mellan så att barnen själva kan välja men det är fan inte meningen att skolan ska styra barnen och tala om vilken religion som är den ”rätta”.

Timothy hade tyckt att situationen var olustig så jag sa till honom att om lärarna försöker tvinga honom till att utföra någon kristen ritual som han inte vill delta i så ska han säga att ”Mamma har sagt att jag inte behöver göra det här för vår familj är inte kristen och vi är inte medlemmar i svenska kyrkan.” Om de sedan frågar vilken religion han tillhör så bad jag honom svara att det är vår privatsak för det har de fan inte med att göra. Visst är det fan att religionsfriheten inte gäller våra barn?!! Timothy är ännu för ung för att ha bestämt vad han ska tro på eller om han ens ska tro på något så varför kan de inte respektera det och låta honom finna sig själv på egen hand istället för att tvångsmata honom med kristendomen? Jag blir så förbannat… tror att jag ska ta ett snack med den där läraren nästa gång jag träffar honom.