Knepig personal

Igår på jobbet fick jag höra att hela labbet tydligen tog springnota när vi var på festen. Vi skulle själva betala 135 kronor var för maten och resten skulle företaget stå för. Personalchefen hade hand om de pengar vi lagt själva och de lämnade han till restaurangen innan middagen. Resten skulle faktureras på honom och han sa till personalen att han skulle ta hand om det efter middagen. Orkestern skulle också få betalt av honom efter middagen. Visst… Direkt efter middagen smet personalchefen iväg utan att betala någon och personalen på restaurangen hade ingen aning om vad han hette ens så de visste inte vem de skulle fakturera. Det är ganska typiskt vår personalchef – han är inte känd för sitt goda minne direkt. Jag träffade honom igår och var naturligtvis tvungen att pika honom för att han glömt betala och medan vi stod och pratade kom han på att han glömt sitt insulin hemma.

I måndags var jag och Timothy på läkarbesök för att kolla att hans hjärta är OK fortfarande. Det var det. Läkaren tyckte att Timothy nu är gammal nog för att själv förstå sitt hjärtfel och vad de gjorde under operationen så hon förklarade och ritade för honom. Timothy såg ut som en fågelholk så jag tror inte att allt gick in riktigt och läkaren såg det också så hon sa att jag säkert kunde förklara det bättre för honom sedan när vi kommit hem. Jag sa till Timothy att Gregory får förklara för han är läser till läkare och kan det där bättre än jag Det hörde läkaren så hon frågade ”Gregory? (Fast hon sa hans riktiga namn förstås) Är det din storebror?”

Jo, man tackar… ser jag ut att vara gammal nog att ha en son som är gammal nog att läsa till läkare, alltså minst 19-20 år?? *hrmf*

Har varit på kvartsamtal med Amanda. Enligt hennes läkare är hon glad och positiv, självständig och flitig på lektionerna, kommer lätt överens med både personal och elever. Inga problem med andra ord. Tydligen har Amandas magister inte pratat med Skräcködlan så han fått veta vilka enorma problem mina barn har för jag fick inga som helst indikationer på att han tyckte att A hade minsta lilla problem med något. Jag antar att det blir ett helt annat ljud i skällan när jag på fredag ska på uppföljningskvartsamtalet med T’s lärare för då är ju Skräckis med.

Min mor berättade något oroväckande igår. Tydligen har Timothy berättat för henne att han inte tycker om Skräckis. Men han berättade det inte förrän min mor först lovat dyrt och heligt att inte föra det vidare till någon. Skräckis, som är barnskötare på fritids egentligen, hjälper läraren i Timothys klass genom att ha vissa lektioner med barnen. Tydligen ställer Skräckis krav på Timothy som han har svårt att uppfylla och när han inte gör det så får han inte vara kvar i klassrummet. Som jag förstod det så betyder det att hon kan kräva att han ska läsa ett visst antal sidor under en viss tid och hinner han inte det så blir han utkastad. Vad jag tycker är skummast med det hela är att Timothy inte berättar det för han brukar vara snabb på att skvallra om han tycker att någon behandlat honom fel. Varför vill han inte berätta i det här fallet utan istället verkar försöka hemlighålla det? Jag undrar vad Skräcködlan har hotat med ifall han berättar…