Medieohyror

Eftersom att jag spenderar en icke oansenlig tid vid datorn och läser kvällstidningarna mer än en gång per dag har jag inte kunnat undgå att lägga märke till att vissa personer florerar i de så kallade nyhetstidningarna mer frekvent än normala sk. kändisar. Detta är för mig ett mysterium eftersom det som skrivs om dessa ”vissa” saknar all form av nyhetsvärde och/eller skvallervärde. Sällan framkommer något sensationellt, nytt, häpnadsväckande eller intressant i de artiklar där dessa ”vissa” intervjuas.

En av dessa människor som alltmer väcker min irritation genom att ständigt vädra sina vardagsbekymmer i pressen är Kicki Danielsson. Man kan fråga sig om hon betalar media för att skriva om henne. Det senaste året har hon lyckats skapa stora rubriker på petitesser som inträffat i hennes liv. Visserligen har hon erkänt sitt alkoholmissbruk – men hon är knappast unik för att hon är ett fyllo, hon har talat ut om sin dotters livshotande hjärtsjukdom – som visade sig vara en liten medfödd defekt som åtgärdats för 15 år sedan och hon har talat ut om sin skilsmässa – som också är en flera år gammal historia men förutom dessa någorlunda stora men icke desto mindre inaktuella händelser så lyckas hon skapa rubriker på allt. Skulle hon slå lilltån i tröskeln skulle det stå i aftonbladets löpsedlar dagen efter. Nu har hon uttalats sig om att hon vill bli Sveriges svar på Oprah. Föredettingen Kicki Danielsson anser att hon skulle vara särskilt lämpad för detta eftersom hon själv haft det så exceptionellt svårt i livet. Den pinsamma människan har till och med kontaktat Sveriges television och lagt fram sitt förslag.

En annan av dessa medieohyror är Carola. Varannan rubrik handlar om Carolas nya sexiga look, hur Carola knullar runt bland Sveriges kändiselit, hur fri och sexig hon känner sig efter att hon blivit av med Runar och varannan handlar om vilket mönstermamma hon är, hur superkristen hon är, hur ofantligt hög moral hon har. Kan människan bestämma sig – ska hon vara madonna eller hora?! I hennes tafatta försök att vara både och – dessutom samtidigt, framstår hon som en desperat, tonåring med identitetsstörningar. Till råga på allt har människan mage att kritisera hur homosexuella lever. Hon bör ta en ordentlig titt i spegeln och ordna upp det kaos hon har där innan hon moraliserar över andras liv.

Patetiska varelser.