Har flyttat berg

Sedan hösten -09 har jag svurit över en jordhög som missprytt tomten. Den uppkom när Gregory hade införskaffat en bandtraktor som han sa att han behövde öva på att köra. Han övade genom att schakta upp en hög med jord och sten precis utanför fönstret till tvättstugan. Högen kom liksom aldrig därifrån sedan… och bandtraktorn har han sålt så han kan inte heller schakta tillbaka eländet han har schaktat dit.

Från dagen då gräsmattan inte längre blev sig lik…

Gräsmattan har inte gått klippa där eftersom det varit en stor hög i vägen och på högen har rallarros, brännässlor och annat ogräs vuxit vilt. Det har sett fördjävligt ut och jag har gång på gång bett att högen avlägsnas men Gregory har inte haft något motorredskap som klarat av detta så det har inte blivit av. Idag städade jag lite på tomten och eldade upp gamla kvistar och annat skräp och när jag stod där i röken och rörde om i elden för att hålla den igång tittade jag på högen och muttrade en ramsa. Men ju jävlar i min lilla låda tröt tålamodet för undertecknad så jag avslutade eldandet och plockade bort högen istället. Motorredskap? Nej, med hjälp av spade, kratta och en stor skopa dåligt humör.

What man has schaktat upp with bandtraktor woman must skotta bort for hand.

Nu är högen borta och marken där den varit är tillräckligt slät, jämn och stenfri för att vi ska kunna köra gräsklipparen där sedan när gräset kommer. Stenarna är samlade i en hög och ska flyttas till stenmuren några meter bort men det får mannen som schaktat fram dem, banne mig, hjälpa mig med.

Kroken ’hjälpte’ mig med att skotta jord och plocka sten. Hennes hjälp bestod av att ta hand om maskarna som kom fram ur jorden. En padda hittade vi också som hon vallade omkring på gräsmattan. Hon vill ha alla djur vi hittar som husdjur. Sniglar, skalbaggar, daggmaskar och paddan, allt är gulligt och ska följa med in och bo med oss. Jag förklarade att det inte var husdjur utan utomhusdjur så de skulle bli olyckliga och dö om vi plockade in dem och tvingade dem att bo med oss. Kroken lät inte helt övertygad om den saken… Än så länge har vi bara hittat en typ av djur som den ungen är rädd för och det är spindlar. Hon är hysteriskt rädd för spindlar. Kan inte begripa vem hon brås på…

Kung Kali, härskaren över elementen, har idag tämjt elden och jorden men nu ska hon ta sig an vattnet och lägga sig i ett varmt bad för att försöka blidka ryggmusklerna som blivit något vrånga efter behandlingen de utsatts för idag.