Från 40 minus till 40 plus

Magnus från Gamla Falmark, Björn Skifs, konstnären Miró, Gro Harlem Brundtland, Måns Herngren, Beatrice Ask, min klasskompis Anna från gymnasiet, Erik Segerstedt, profeten Muhammed, Hitler, min svägerska Sofia och jag har något gemensamt – födelsedagen.

Liksom 394 andra svenskar lämnar jag idag fyrtio minus och blir fyrtio plus. Gregory reflekterade över detta igår och insåg att han snart skulle ha ett förhållande med någon i fyrtioårsåldern fast han själv är i trettioårsåldern. En ansenlig ålderskillnad alltså. Själv känner jag att när jag nu kommit i fyrtioårsåldern och livet sägs ska börja så har jag blivit en ’cougar’ som behöver en liten toy-boy i trettioåldern att roa mig med.

Jag startade mitt liv som fyrtioplusare med att ta en halvtimmes sovmorgon och kliva upp 05.30 för att rensa golvbrunnen i badrummet, gå ut med soporna, städa skåpet under diskbänken (det var nasty), köra en diskmaskin och låta snabeldraken sniffa runt lite i huset. Dagen fortsätter med ett möte i stan och eventuellt måste jag gå på Bolaget och inhandla en flaska bubbel för att fira mig själv med det, chevrè, hamburgerkött och ’Rymmarknäcke’ från Gränna. Den kombinationen är oslagbar!

Imorgon kväll blir jag ’wined and dined’ på Bryggargatan av Gregory och av sonen har jag avkrävt barnvakt och bilskjuts så Timothy ska skjutsa oss och passa Kroken medan jag firar med min toy-boy.

För att ta reda på vad jag nu har att vänta gjorde jag en liten googling och fann detta om fyrtioårsåldern:

Vad är det då som sätter igång åldrandet och vilka olika saker händer? Jo, de kroppsliga åldersförändringarna är små fram till 40-årsåldern. Därefter tilltar de.
OK, så nu kommer ’det stora raset’ med andra ord?

Skelettet åldras redan i 40-årsåldern då urkalkningen börjar, hos kvinnor ökar det ytterligare i klimakteriet.
Japp, nu börjar ’det stora raset’ och stommen blir skört som äggskal :-/

Även om du under större delen av ditt liv haft en perfekt 20/20-syn, ökar chanserna starkt för att du kommer att utveckla ett synfel när du kommer upp i fyrtioårsåldern.
Mina ögon har varit i fyrtioårsåldern under flera år för läsglasögon har jag använt ett bra tag nu.

Rosacea visar sig oftast senare än akne, som uppträder från puberteten och i tonåren, även om akne kan fortsätta upp till trettio-fyrtio års ålder.
Har både rosacea och akne men betyder detta att jag kan se fram emot att åtminstone finnarna försvinner snart?

Självklart kan 40+are ha sex. Själv finner jag många kvinnor i fyrtioårsåldern riktigt MILFiga.
Från flashback… naturligtvis. Herregud…

Något som talar för det är att efter fyrtioårsåldern är det fler kvinnor än män som utvecklar sjukdomen.
Om schizofreni. Så jag kommer att bli skör och schizofren…? Najs…

2 kommentarer på Från 40 minus till 40 plus

  • Irena Gustafsson skriver:

    Livet börjar vid 40 års strecket har jag hört… 🙂 Hörredu, du fyller inte 60 år liksom, så du är ju fortfarande UNG 🙂 Ha så kul imorgon!! Och kom ihåg, ålder är bara en siffra 🙂

    Det smäller bara till så fyller man 60 och då tröstar man sig väl med att det inte är 08 man fyller 😀 /Kali

  • Irena Gustafsson skriver:

    Hahahaha! 🙂 Det är 20 år kvar till dess, så det är ett senare problem 😉

    20 år går så läskigt fort. Jag tycker inte att det känns som det var speciellt länge sedan jag var 20 år yngre. /Kali