Liar, liar, pants on fire

Grinchen blir allt mer liv sin mor, som han ironiskt nog avskyr och tagit avstånd från. Precis som hon gnäller han nu över påhittade skador för att få omgivningen medömkan och sympati. Han påstår sig ha kronisk värk i höften efter att ha ådragit sig en höftfraktur och whiplashskada i en bilolycka när han var 19 år. Det var alltså året då Amanda föddes och jag hade ganska god koll på vad han hade för sig. Förutom att jag träffade honom någorlunda regelbundet om än sällan så berättade vänner och bekanta om han setts ute på krogen eller annat och han var en flitig besökare av pub och krog på den tiden i alla fall. Inte en gång har jag hört något om att han skulle ha suttit i rullstol eller gått med kryckor. Bryter man höften blir man nästan alltid opererad och konvalescensen är några månader. Han själv borde ha använt en sådan allvarlig skada som ursäkt för att slippa träffa Amanda med tanke på alla andra ursäkter han tog till som var sämre än var en bruten höft hade varit. Jag bodde trots allt 48 trappsteg upp i ett hus utan hiss.

Som han skrivit så låter det som att han har whiplashskadan i höften. Han uttrycker sig jäkligt dåligt så det kan ju vara en missuppfattning av mig men å andra sidan så kan det vara precis vad han menar. Hans mor försökte övertyga mig om att hon hade diskbråck i fötterna så varför inte en whiplash i höften?

Han har visserligen inte någon av sina familjemedlemmar som vänner på fejjan (han har ju ’gjort slut’ med dem) men han har några enstaka vänner som kände honom på den tiden också. Är han inte rädd att någon av dem ska skriva och påpeka att det han påstår inte är sant? Det skulle ju i så fall skämma ut honom inför alla hans facebookvänner. Så vad är man om man ljuger på det viset om en sådan sak? Attentionwhore eller sjuk?