Levande musik och död konst


Boppers är bra, kolgrillad kalvytterfilé är gott och födelsedagsbarnet är numera ett år äldre. Timothy var lite avis när han fick veta vilket band som uppträdde. Scandic har sköna sängar men vad fan är det de hänger på väggarna?? Man vill släcka lyset och dra täcket över huvudet men frågan är om man vågar sova när det sista man sett är denna tavla på väggen vid sängen:

Tavla på hotellrum på Plaza i Umeå

Den föreställer ett avhugget huvud och till höger om det får man se en soldat som står lätt böjd över den huvudlösa, döda kroppen medan två andra personer i bakgrunden lägger ner (eller plockar upp, vad vet jag) huvudet i en tunna. Jag tyckte att det var en väldigt märklig tavla att ha på ett hotellrum. Jag undrar om den som valde konsten var missnöjd med sin uppdragsgivare.