Fnys…

Amanda har en biologisk far, här kallad Grinchen, som hon inte haft mycket med att göra. Han och jag har inte varit vänner och han valde därför att dissa henne också. Förr kom han på pliktskyldiga besök två gånger per år men han ägnade mer tid åt att bråka med mig än att lära känna Amanda. För elva år sedan slutade han besöka henne helt och hållet men han har ringt några gånger sedan dess och då enbart för att tjafsa med mig. Inte ens när Amanda har svarat har han pratat med henne utan direkt bett att få prata med mig utan att ens fråga hur det är med henne.

Hur som helst så hittade jag Grinchen av en slump på facebook. Jag berättade det för Amanda som skickade en vänskapsförfrågan för att se om han skulle acceptera den. Och det gjorde han till vår stora förvåning. Ingen av oss trodde nämligen att han skulle göra det. Han har skickat ett par meddelanden till henne men hon har inte svarat. Hon är mot honom som han varit mot henne – visar bara stora dissen. Igår skickade han en förfrågan om att få ange henne som sin dotter.

Förklaring: På fejjan kan man ange sina familjemedlemmar och om de man angett har ett facebookkonto så skickas en förfrågan till dem och om de accepterar den så skapas en länkning med profilbild på profilsidan hos den som skickat förfrågan till den andras profilsida.

Så här det det ut på min sida, morsan, Amanda och Timothy har jag angett som familjemedlemmar, en förfrågan har skickats till dem som de accepterat. Då står de med profilbild och klickbart namn på min sida och klickar man på dem så kommer man till deras sidor. Krokens text är svart och inte klickbar för hon har inget konto och jag har inte skickat någon förfrågan till henne. På samma sätt ser det ut, varken profilbild eller klickbart namn, om den man anger som familjemedlem har ett konto men inte accepterar förfrågan.

Jag förstår inte varför han vill ange henne som dotter när han inte har betett sig som han ens har en dotter. Vill han stoltsera med en dotter han inte gjort sig förtjänt av? Ge sken av att han är något annat än den värdelösa förälder han varit de senaste 18 åren? Han har själv till och med sagt att hans relation till henne är begränsad till att vara spermadonator. Amanda fnös föraktfullt åt hans förfrågan och bestämde sig för att inte acceptera den. Too little too late. Hennes namn kommer att förbli svart och utan vidhängande profilbild tills han fattar piken och tar bort henne som dotter på fejjan… om han alls kommer att fatta piken.

Så Ovänliga veckans andra känga går till Grinchen och alla andra puckon till ickefungerande föräldrar som tror att ens avkomma älskar en villkorslöst utan att man först förtjänat deras kärlek och respekt. Tror man det ska man ha hund, inte barn.